19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη των Mac αλλά και των Windows τονίζουν την τεράστια διαφορά που έχει δημιουργήσει η Apple από την Intel

    Η διαφορά που έχει δημιουργήσει η Apple από την Intel σε ότι αφορά τους επεξεργαστές είναι πλέον πέρα από κάθε αμφισβήτηση ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη των Windows της Microsoft. Ήδη έχουμε δει πως τα νέα MacBook Pros ανταγωνίζονται χωρίς πρόβλημα ακόμη και τα καλύτερα desktop PCs που έρχονται με Intel επεξεργαστές και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις καλύτερες κάρτες γραφικών.

    Πάρα αυτά υπήρχαν κάποιοι που ανέφεραν πως αυτή η διαφορά δεν ήταν τόσο μεγάλη… Δύο υψηλόβαθμα πρώην στελέχη και συγκριμένα ο Jean-Louis Gassée που ήταν στην ομάδα των Mac και ο πρώην πρόεδρος των Windows Steven Sinofsky λένε τα πράγματα με το όνομα τους.

    Αν και ο Intel CEO Pat Gelsinger αναγκάστηκε να αναφέρει πως οι επεξεργαστές της Apple είναι αρκετά καλοί λίγο αργότερα παραδέχτηκε πως η Apple έχει παρουσιάσει κάτι πολύ καλύτερο μέχρι στιγμής από την δική του εταιρεία.

    Jean-Louis Gassée

    Ο Jean-Louis Gassée ήταν ένας από τους εκλεκτούς του Steve Jobs και ήταν υπεύθυνος της Macintosh ομάδας. Μάλιστα υπήρχαν και πολύ έντονες φήμες πως θα διαδεχόταν τον Steve στην θέση του CEO της εταιρείας. Σε a blog δημοσίευση του, αναιρεί την σύγκριση με τους Alder Lake επεξεργαστές της Intel – μιας και η σύγκριση αυτή αφορά την τωρινή γενιά επεξεργαστών σε laptops της Apple απέναντι σε έναν επεξεργαστή που πρόκειται για να κυκλοφορήσει για desktops. Την στιγμή μάλιστα που η Apple δουλεύει πάνω σε έναν νέο επεξεργαστή για τα επερχόμενα Mac Pro που θα είναι ο ιδανικός για μια τέτοια σύγκριση.

    Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως η Intel δεν έχει καταφέρει να πετύχει το μυστικό της επιτυχίας των επεξεργαστών της Apple – Την ενσωμάτωση όλων σε ένα και μόνο chip.

    In the case of x86 devices, Intel’s SIP (System In a Package) is an admission of their inability to integrate all of the CPU organs into a single SoC (System on a Chip).

    As a result, SIP performance suffers because of its lower interconnect speeds, particularly when compared to a fully integrated SoC. For example, the memory transfer offered by the M1 Pro and Max reaches 200 and 400 gigabits per second, speeds that are unattainable on a SIP CPU implementation.

    Steven Sinofsky

    O Sinofsky είναι ο πρώην Windows πρόεδρος που οδήγησε την Microsoft μακριά από το σκοτάδι που έφεραν τα Vista και έφερε τα Windows 7.

    Ο Sinofsky περιέγραψε τους επεξεργαστές των MacBook Pro της Apple ως μια ασύλληπτη καινοτομία. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως με τους M1 Pro και M1 Max η Apple έδειξε πως μπορεί να κερδίσει την Intel στα πάντα και όχι μόνο στις επιδόσεις.

    When you look at M1 Pro/Max today it is tempting to it think of this in terms of performance, but performance per watt AND integrated graphics AND integrated memory AND integrated application processors is innovation in an entirely different direction […]

    The M1x capabilities of shared memory, SoC that isn’t just smaller but has so many aux functions, Pro Res, super fast SSD, even multiple TB ports — all these things require deeply integrated software (from the chipset to the experience).

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.