18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Πρόστιμο $670,000 καλείται να καταβάλει η Apple για έλεγχο των τιμών του iPhone

    iphone_5s_5c

    H Ταϊβάν μήνυσε την Apple με πρόστιμο των $670,000 γιατί προσπάθησε να ελέγξει τους retailers και να τους υποδείξει σε τι τιμές θα πωλούν τα iPhone στην εν λόγω χώρα κάτι το οποίο είναι παράνομο με βάση την νομοθεσία της εν λόγω χώρας.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα η WSJ η Apple σε συνομιλίες με τους τρεις βασικούς παρόχους της χώρας, Chunghwa Telecom Co., Far Eastone Telecommunication Co., και Taiwan Mobile Co., ζήτησε και υπέδειξε νέα τιμολόγηση των iPhone που ήταν προς πώληση. Αυτό κρίθηκε παράνομο μιας και η Apple δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο από την στιγμή που οι πάροχοι είχαν πληρώσει την Apple για να αποκτήσουν δικαιώματα μεταπώλησης.

    Η συγκεκριμένη μήνυση αφορά μόνο της iPhone συσκευές και η Apple έχει δικαίωμα ένστασης. Πολλοί αναλυτές και δικαστικοί αντιπρόσωποι όμως πιστεύουν πως αν κάνει κάτι τέτοιο η εταιρεία μάλλον θα πληρώσει μεγαλύτερο πρόστιμο μιας και οι αποδείξεις είναι αδιάσειστες και εναντίον της Apple.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles