19.3 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πρωτότυπη έκδοση του AirPower δείχνει γιατί ίσως η Apple δεν κυκλοφόρησε ποτέ αυτό το mat ασύρματης φόρτισης

    Η Apple ανακοίνωσε για πρώτη φορά το mat ασύρματης φόρτισης που θα υποστήριζε πολλαπλές συσκευές πίσω το 2017. Τελικά και μετά από πολλές καθυστερήσεις η εταιρεία και επίσημα ακύρωσε το AirPower τον Μάρτιο του 2019. Σήμερα έχουμε ένα νέο βίντεο που δείχνει το teardown ενός πρωτότυπου AirPower παρουσιάζοντας τον εσωτερικό σχεδιασμό του.

    iClarified (via Mr.white) το παρουσίασαν με το βίντεο να ανεβαίνει αρχικά στο bilibili.

    Στο βίντεο βλέπουμε 14 πηνία – σπείρες ασύρματης φόρτισης που είναι σε μικρή απόσταση μεταξύ τους με σκοπό οι συσκευές της Apple να φορτίζουν άμεσα σε όποιο σημείου του mat και αν τις ακουμπούσε ο χρήστης.

    Επίσης υπάρχει ένα μεταλλικό πλαίσιο παρόμοιο με αυτό που συναντούμε σε πληκτρολόγια και όπου προστατεύει τα υπόλοιπα εξαρτήματα του ασύρματου φορτιστή.

    Επίσημα η Apple ανέφερε πως το AirPower δεν συμβάδισε τελικά με τα υψηλά της στάνταρ και έτσι το απέσυρε πριν καν κυκλοφορήσει στην αγορά. Εκείνη την περίοδο πολλές αναφορές έκαναν λόγο πως η εταιρεία είχε θέματα στον τομέα της υπερθέρμανσης ενώ παράλληλα το κόστος παρασκευής του ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

    Αν τελικά το σημερινό βίντεο που διέρρευσε δείχνει ένα πρωτότυπο AirPower τότε εύλογα καταλαβαίνει κανείς το πόσο πιο σύνθετη και άρα πιο ακριβή αρχιτεκτονική έχει από έναν τυπικό mat ασύρματης φόρτισης της αγοράς.

    Μπορείτε να δείτε το teardown του μάλλον πρωτότυπου AirPower εδώ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.