19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πατέντα της Apple δείχνει πως το iPhone θα ενσωματώσει το ίδιο σύστημα απομάκρυνσης νερού του Apple Watch

    Το Apple Watch Series 2 ήταν το πρώτο μοντέλο της Apple που ήταν αδιάβροχο εντελώς και η Apple για αυτό το σκοπό παρουσίασε ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του που θα βοηθούσε στην προστασία των εξαρτημάτων του. Όπως μπορεί να γνωρίζετε το Apple Watch πλέον έρχεται με ένα σύστημα απομάκρυνσης υγρού που βρίσκεται στα ηχεία και το οποίο εξάγει πιθανές σταγόνες που έχουν περάσει στο εσωτερικό του. Αυτό το χαρακτηριστικό λοιπόν μπορεί στο πολύ άμεσο μέλλον να έρθει και στο iPhone σύμφωνα με ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας.

    Το σύστημα απομάκρυνσης νερού του Apple Watch λειτουργεί χρησιμοποιώντας δόνηση στο ηχείο και την παραγωγή συγκεκριμένων ήχων που ωθούν το νερό προς τα έξω. Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό αν έχετε χρησιμοποιήσει το Apple Watch κατά την διάρκεια της κολύμβησης σας ή μέσα στο ντους.

    Όπως αναφέρει το Patently Apple, αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να βρει τον δρόμο του και σε μελλοντικά iPhone μοντέλα μιας και μια νέα πατέντα της Apple δείχνει αυτό ακριβώς. Η Apple έκανε αίτηση κατοχύρωσης αυτής πίσω το 2019 αλλά μόλις σήμερα δημοσιεύτηκε στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Αμερική.

    Το σχεδιάγραμμα παρουσιάζει ένα σύστημα εξαγωγής νερού μέσα στο iPhone που λειτουργεί με παρόμοια τεχνολογία με αυτή των Apple Watch.

    Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αυτό το σύστημα μπορεί να εξάγει διάφορους τύπους υγρών όπως θαλασσινό νερό, γλυκό νερό, αέρια και άλλα. Μπορεί ακόμη να εντοπίσει και την παρουσία κρυστάλλων αλατιού του νερού.

    When the portable electronic device (iPhone) is exposed to saltwater, e.g., during a surfing session in Santa Cruz, the saltwater crystals may leave a residue on the acoustic mesh barrier when the saltwater evaporates. Accordingly, the diaphragm may be actuated to sufficiently remove the saltwater crystals from the acoustic mesh barrier. 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.