13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Παραμονές του Apple Watch – Τι μας έχει δείξει η ιστορία της Apple;

    16230041026_d438eb2482_k

    H Apple αύριο έχει το πρώτο της event για το 2015 που κατά πάσα πιθανότητα αναλωθεί στην πρώτη της wearable συσκευή που θα αποτελέσει και μια νέα κατηγορία προϊόντων για την εταιρεία. Το όνομα αυτού Apple Watch.

    Πιστή στην παράδοση πίσω από το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος από την εταιρεία τους προηγούμενους μήνες και εβδομάδες είχαμε μια έντονη αρθρογραφία από μερίδα του τύπου για το πως αυτή η συσκευή δεν θα πείσει τον κόσμο και θα είναι μια αποτυχία. Υπήρχαν και οι αισιόδοξοι που πριν καν λανσαριστεί στην αγορά μιλάνε για ένα προϊόν που θα επαναπροσδιορίσει για ακόμη μια φορά μια ολόκληρη βιομηχανία.

    Η σημερινή ημέρα δεν μπορεί παρά να μας φέρνει στο μυαλό την παράνομη της επίσης παρουσίασης του iPad το 2009. Τότε υπήρχαν πολλές εικασίες, πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτιούνταν για πιο λόγο κάποιος να χρειαστεί ένα tablet όταν όλοι είχαμε το iPhone στην τσέπη μας.

    Οι περισσότεροι τότε έκαναν λάθος μιας και το iPad έκανε τον όρο tablet mainstream και αποτέλεσε και αποτελεί ακόμη και σήμερα την σημαία της μετά – PC εποχής.

    Όταν η Apple αποφάσισε να αφαιρέσει το φυσικό πληκτρολόγιο από μια συσκευή με μεγαλύτερη οθόνη αφής συνέβη κάτι που κανένας δεν περίμενε. Για τους καταναλωτές η μεγαλύτερη οθόνη αποτέλεσε κάτι μοναδικό μιας και βρήκαν νέους τρόπους να είναι διαδραστικοί με το περιεχόμενο τους. Για τις επιχειρήσεις ήταν επίσης ένα απίστευτο εργαλείο – πωλητές και όχι μόνο μπορούσαν πλέον να μιλάνε σε πελάτες και να τους δείχνουν διάφορα μέσω αυτής της συσκευής με τρόπο που ποτέ δεν θα μπορούσαν να κάνουν με ένα laptop.

    To iPad επίσης έδωσε μια νέα πνοή για το πως το λογισμικό μπορεί να δημιουργηθεί στον χώρο του IT.

    O Mathew Panzarino του TechCrunch προβλέπει πως μια παρόμοια δυναμική θα έχουμε και αυτή την φορά μόλις τοποθετήσουμε το Apple Watch για πρώτη φορά στον καρπό μας. Πιστεύει πως αυτή η νέα συσκευή θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο είμαστε διαδραστικοί με τις mobile συσκευές μας και θα μας ωθήσει στο να κρατάμε τα smartphones μας στην τσέπη. Πλέον θα ρίχνουμε γρήγορες ματιές στον καρπό μας και όχι στην οθόνη της smartphone συσκευής μας.

    Το παραπάνω μοιάζει με τον τρόπο που το iPad άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε και με τον τρόπο που το iPhone άλλαξε το σκεπτικό μας για τα κινητά τηλέφωνα.

    Μέχρι στιγμής η Samsung έχει ένα τεράστιο μερίδιο στην αγορά του smartwatch με 78%. Η Pebble έρχεται στην δεύτερη θέση με ένα 18%. Αυτό μεταφράζεται σε 800,000 smartwatch συσκευές για τον Κορεατικό κολοσσό και 300,000 για την Pebble.

    Στο Mobile World Congress την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε μια σειρά από νέα smartwatches που έχουν μπει η θα μπουν δυναμικά στην αγορά.

    Το TechRadar και με βάση την παραπάνω σημερινή κατάσταση ονομάζει τα smartwatches ένα ωραίο προϊόν που κανείς όμως δεν χρειάζεται.

    Η ιστορία όμως σε ότι αφορά την Apple μας έχει δείξει ότι είτε μιλάμε για ένα MP3 Player, ένα smartphone ή tablet η εταιρεία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα από την μια στιγμή στην άλλη και εύκολα να μετατρέψει κάτι που κανείς δεν χρειάζεται σε ένα προϊόν που όλοι θα μιλάνε για αυτό και όλοι θα το θέλουν.

    Αν αναλογιστούμε πως η Apple πούλησε 75 εκατομμύρια νέα iPhones μόλις το τελευταίο τρίμηνο. Αν το 10% αυτών που αγοράσαν αυτή την περίοδο αγοράσει ένα Apple Watch η Apple με μεγάλη άνεση θα μπορέσει να πουλήσει 7.5 εκατομμύρια Apple Watches στο επόμενο τρίμηνο.

    Κάποιοι για ακόμη μια φορά παραμονεύουν στην γωνία και ευελπιστούν πως το Apple Watch θα είναι η πρώτη μεγάλη αποτυχία της Apple – Δεν μπορεί, και στατιστικά κάποια στιγμή θα κάνει ένα μεγάλο στραβοπάτημα.

    Εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε πως είμαστε προ των πυλών ακόμη μιας μεγάλης νίκης της Apple.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles