18.3 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Παρακολουθήστε το iFixit να ανοίγει το νέο MacBook Pro και να δοκιμάζει τους επίσημους οδηγούς επισκευής της Apple

    Το iFixit είναι ευρέως γνωστό για την αποσυναρμολόγηση σχεδόν κάθε νέου προϊόντος της Apple, καθώς η εταιρεία ειδικεύεται στην παροχή οδηγών για επισκευές τρίτων. Ωστόσο, αυτή τη φορά, το iFixit αποφάσισε να δοκιμάσει τους επίσημους οδηγούς επισκευής της Apple ανοίγοντας το νέο MacBook Pro 2023 που μόλις κυκλοφόρησε.

    Το teardown του νέου MacBook Pro από μόνο του δεν αποκαλύπτει πολλές εκπλήξεις. Εκτός από τα τσιπ M2 Pro και M2 Max, οι νέοι φορητοί υπολογιστές είναι σχεδόν πανομοιότυποι με τους προκατόχους τους. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον για το πιο πρόσφατο βίντεο του iFixit είναι ότι η εταιρεία ακολούθησε τους επίσημους οδηγούς επισκευής που παρέχονται από την Apple για να δει αν είναι εύκολο να κατανοηθούν.

    Οι οδηγοί αποτελούν μέρος του προγράμματος επισκευής self-service της Apple, το οποίο παρέχει στους χρήστες τα απαραίτητα εργαλεία για να επισκευάσουν τις δικές τους συσκευές. Το πρόγραμμα καλύπτει τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone καθώς και ολόκληρη τη σειρά M1 Mac. Επειδή όμως τα νέα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών έχουν την ίδια σχεδίαση με την προηγούμενη γενιά, το iFixit χρησιμοποίησε τους οδηγούς για τα μοντέλα MacBook Pro του 2021.

    Όπως σημειώνεται από το iFixit, οι οδηγοί επισκευής της Apple συνοδεύονται από πολλές προειδοποιήσεις ασφαλείας. Άλλωστε, οι χρήστες έχουν να κάνουν με ηλεκτρονικά εξαρτήματα που μπορεί να βλάψουν κάποιον ή ακόμα και να αποτύχουν ανάλογα με τον τρόπο που το χειρίζεται ο χρήστης. Είναι όμως ο οδηγός επισκευής της Apple κάπως εύκολος;

    Σύμφωνα με το iFixit, το εγχειρίδιο της Apple είναι «αρκετά περιεκτικό και εύκολο να ακολουθηθεί κάποιος». Αλλά υπάρχει ένα πραγματικά ενδιαφέρον πράγμα σχετικά με αυτό, και αυτό είναι το πώς η Apple λέει στον χρήστη να καλύψει την οθόνη του MacBook πάνω από την άκρη ενός τραπεζιού, έτσι ώστε ο χρήστης να μην αγγίζει ποτέ την μπαταρία κατά την επισκευή. Και όσον αφορά τη βαθμολογία επισκευασσιμότητας, το MacBook Pro του 2023 πέτυχε 5 στα 10 αφού πολλά εξαρτήματα είναι κολλημένα στη πλακέτα.

    Αλλά πριν από το iFixit, το 9to5Mac είχε ήδη παρουσιάσει μια ματιά στα εσωτερικά στοιχεία του MacBook Pro 2023. Και προς έκπληξή μας, το βασικό μοντέλο με 512 GB αποθηκευτικού χώρου έχει το ίδιο πρόβλημα με το M2 MacBook Air με 256 GB αποθηκευτικού χώρου, που είναι ένας μειωμένος αριθμός τσιπ NAND για τον SSD. Ενώ το 2021 512 GB MacBook Pro έχει τέσσερα τσιπ NAND, το νέο έχει μόνο δύο. Αυτό οδήγησε στο να γίνουν δραματικά πιο αργές οι ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης του αποθηκευτικού χώρου.

    Δεδομένου ότι τα μοντέλα με υψηλότερη χωρητικότητα αποθήκευσης εξακολουθούν να έχουν περισσότερα από δύο τσιπ NAND, δεν έχουν επηρεαστεί από τη μείωση της ταχύτητας SSD.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.