17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Πέντε χαρακτηριστικά που φημολογούνται για το νέο iPad Pro που αναμένεται να δούμε τον επόμενο μήνα

    Φήμες αναφέρουν ότι η Apple θα ανακοινώσει ένα νέο iPad Pro 11 ιντσών και 12,9 ιντσών το συντομότερο τον επόμενο μήνα. Τα νέα iPad θα είναι η πρώτη ενημέρωση της σειράς ‌iPad Pro‌ από τον Απρίλιο του 2021 και θα είναι μια συνολική σταδιακή αναβάθμιση που φέρνει νέες δυνατότητες και λειτουργικότητα στο υψηλότερου επιπέδου iPad.

    Σύμφωνα με αναφορές, η Apple σχεδιάζει μια εκδήλωση για τον Οκτώβριο για να ανακοινώσει τα νέα μοντέλα iPad Pro, ένα νέο βασικό iPad και ενημερώσεις για το Mac. Καθώς πλησιάζουμε τον Οκτώβριο, έχουμε περιγράψει τις πέντε μεγαλύτερες δυνατότητες και αλλαγές που αναμένουμε για το επερχόμενο iPad Pro.

    Αντίστροφη ασύρματη φόρτιση

    Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple δοκιμάζει αντίστροφη ασύρματη φόρτιση για το iPad Pro, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες του iPad να φορτίζουν τα AirPods ή το iPhone τους τοποθετώντας τα στο πίσω μέρος του iPad. Φήμες αναφέρουν ότι η Apple σχεδιάζει τελικά να φέρει μια αντίστοιχη φόρτιση στο iPhone για αξεσουάρ όπως τα AirPods, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη.

    Νέος σύνδεσμος

    Το επερχόμενο iPad Pro φέρεται να διαθέτει δύο νέους τύπους υποδοχών τεσσάρων ακίδων, που θα ξεχωρίζουν από το τρέχον Smart Connector τριών ακίδων στο iPad Pro. Η τρέχουσα έξυπνη υποδοχή τριών ακίδων στο iPad Pro χρησιμοποιείται για τη σύνδεση αξεσουάρ όπως το Magic Keyboard. Η συμπερίληψη μιας ενημερωμένης υποδοχής τεσσάρων ακίδων θα μπορούσε να επεκτείνει τον τύπο των αξεσουάρ που υποστηρίζονται στο iPad.

    M2 Chip

    Το τρέχον iPad Pro διαθέτει το τσιπ σιλικόνης M1 της Apple που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2020. Το τσιπ M1 ήταν ο πρώτος προσαρμοσμένος επεξεργαστής που παρουσίασε η Apple σε Mac, και μετέπειτα που έκανε το ντεμπούτο του στο iPad Pro. Για το επερχόμενο iPad Pro, η Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει το νεότερο τσιπ M2, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Το τσιπ M2 είναι έως και 4 φορές ταχύτερο από το τσιπ M1, σύμφωνα με την Apple.

    Στο iPad Pro, το τσιπ M2 θα τροφοδοτεί λειτουργίες όπως το Stage Manager, που συνοδεύεται από το iPadOS 16, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν ένα iPad σε μια εξωτερική οθόνη και να έχουν επικαλυπτόμενα παράθυρα. Το iPadOS 16 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Apple, πιθανότατα μαζί με το ενημερωμένο iPad Pro.

    Ασύρματη φόρτιση

    Το επόμενο iPad Pro αναμένεται να περιλαμβάνει κάποιας μορφής δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg. Σύμφωνα με την έκθεση, η Apple δοκιμάζει μια γυάλινη πλάτη αντί για ένα περίβλημα από αλουμίνιο για τα επερχόμενα iPad, το οποίο θα επέτρεπε την ασύρματη φόρτιση. Η Apple φέρεται επίσης να σκέφτεται να προσθέσει το MagSafe στο iPad, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστεί παραμένει άγνωστος.

    Ένα νέο Apple Pencil

    Ένα βίντεο τον Απρίλιο του 2021 φέρεται να παρουσίαζε το Apple Pencil τρίτης γενιάς με γυαλιστερό φινίρισμα και επανασχεδιασμένη μύτη. Παρά την υποτιθέμενη διαρροή, η Apple δεν έχει ανακοινώσει ένα νέο Apple Pencil από τότε που το μοντέλο δεύτερης γενιάς έκανε το ντεμπούτο του το 2018, καθιστώντας το σχεδόν τεσσάρων ετών. Δεν περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό του Apple Pencil, αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις στον λανθάνοντα χρόνο χάρη στις εσωτερικές αναβαθμίσεις υλικού και τις βελτιστοποιήσεις λογισμικού.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.