22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ορισμένοι χρήστες του iOS 16 διαμαρτύρονται για την αργή αναζήτηση στο Spotlight και την εξάντληση της μπαταρίας

    Έχουν περάσει εννέα ημέρες από τότε που η Apple κυκλοφόρησε το iOS 16 στο κοινό, φέρνοντας σημαντικές αλλαγές στην οθόνη κλειδώματος, τα μηνύματα, τους Χάρτες και πολλά άλλα. Τις ημέρες που ακολούθησαν την κυκλοφορία, ορισμένοι χρήστες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στα iPhone τους, που κυμαίνονται από την αργή απόδοση του συστήματος έως την εξάντληση της μπαταρίας.

    Μη φυσιολογική εξάντληση της μπαταρίας

    Μετά από μια σημαντική ενημέρωση iOS, είναι φυσιολογικό για το iPhone σας να εξαντλήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας πιο γρήγορα, καθώς εκτελεί εργασίες δημιουργίας ευρετηρίου και παρασκηνίου. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες στο Twitter, τα MacRumors Forums και το Reddit αναφέρουν υπερβολική κατανάλωση μπαταρίας ημέρες μετά την ενημέρωση.

    Άλλοι χρήστες αναφέρουν βελτίωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σύγκριση με το iOS 15, επομένως η συνολική εμπειρία είναι μάλλον μικτή. Η Apple πρόσφατα αναγνώρισε ότι η ενεργοποίηση της απτικής ανάδρασης για το πληκτρολόγιο στο iOS 16 μπορεί να εξαντλήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, επομένως οι χρήστες που αντιμετωπίζουν εξάντληση της μπαταρίας θα μπορούσαν να δοκιμάσουν να την απενεργοποιήσουν εάν την έχουν ενεργοποιημένη.

    Αργή αναζήτηση στο Spotlight

    Ένα πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του iOS 16 είναι η αργή απόδοση στην αναζήτηση Spotlight. Οι χρήστες αναφέρουν ότι το Spotlight μερικές φορές χρειάζεται έως και 10 δευτερόλεπτα για να φορτώσει τα αποτελέσματα στο iOS 16 και μερικές φορές να μην φορτώνει καθόλου.

    Για αυτό το συγκεκριμένο σφάλμα, πολλοί χρήστες είπαν ότι η επαναφορά όλων των ρυθμίσεων βελτίωσε σημαντικά την απόδοση της αναζήτησης Spotlight, αλλά δεν έχει εκδοθεί επίσημη λύση ή/και επιδιόρθωση από την Apple.

    Η Apple επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες, συμπεριλαμβανομένου του κουνήματος της κάμερας στο πιο πρόσφατο iPhone 14 Pro, και έχει υποσχεθεί μια ενημέρωση του iOS 16 την επόμενη εβδομάδα. Η ενημέρωση, πιθανότατα iOS 16.0.2, θα περιλαμβάνει μια επιδιόρθωση για προβλήματα κάμερας, ένα ενοχλητικό μήνυμα αντιγραφής και επικόλλησης και ενεργοποίηση iMessage και FaceTime. Η ενημέρωση θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες, όπως η εξάντληση της μπαταρίας και η αργή αναζήτηση Spotlight.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.