Friday, May 17, 2024

Πέντε πλεονεκτήματα που θα είχε ο ήχος Bluetooth LE για την επόμενης γενιάς AirPods Pro

Το 2020, παρουσιάστηκε το Bluetooth 5.2 με υποστήριξη για μια νέα προδιαγραφή LE Audio. Τουλάχιστον δύο υπάλληλοι της Apple αναφέρονται ως συμμετέχοντες στην ανάπτυξη του LE Audio και η Apple είναι πιθανό να υιοθετήσει την προδιαγραφή για χρήση σε μελλοντικές συσκευές.

Σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη αρχειοθέτηση στη βάση δεδομένων Bluetooth SIG, η Apple πρόσφατα είχε δοκιμάσει μια άγνωστη συσκευή με υποστήριξη Bluetooth 5.3. Η κατάθεση δεν αποκαλύπτει άλλες αξιοσημείωτες λεπτομέρειες, αλλά μαζί με μια παρόμοια κατάθεση τον περασμένο μήνα, υποδηλώνει ότι η Apple προετοιμάζεται για μελλοντικές συσκευές με εκδόσεις Bluetooth που υποστηρίζουν LE Audio.

Το LE Audio θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα AirPods, όπως το δεύτερης γενιάς AirPods Pro που φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Παρακάτω, περιγράψαμε πέντε πλεονεκτήματα που θα είχε το LE Audio για τα μελλοντικά AirPods Pro, υποθέτοντας ότι οι συσκευές πηγής όπως το iPhone, το iPad και ο Mac θα αναβαθμιστούν επίσης με υποστήριξη για τις προδιαγραφές στο μέλλον.

  • Βελτιωμένη ποιότητα ήχου: Το LE Audio περιλαμβάνει έναν νέο κωδικοποιητή ήχου χαμηλής κατανάλωσης που ονομάζεται LC3 που παρέχει βελτιωμένη ποιότητα ήχου σε σύγκριση με τον κλασικό κωδικοποιητή SBC, ακόμη και με 50% χαμηλότερο ρυθμό μετάδοσης bit, σύμφωνα με το Bluetooth SIG.
  • Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας: Με τον κωδικοποιητή ήχου LC3 χαμηλής κατανάλωσης, τα μελλοντικά AirPods Pro θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας για αναπαραγωγή ήχου.
  • Ήχος πολλαπλών ροών: Το LE Audio θα επέτρεπε τη μετάδοση πολλαπλών συγχρονισμένων ροών ήχου μεταξύ μιας συσκευής πηγής όπως ένα iPhone ή Mac και το AirPods Pro. Αυτό θα επέτρεπε σε ένα μεμονωμένο αριστερό και δεξί AirPod να έχει το καθένα τη δική του σύνδεση ήχου Bluetooth με μια συσκευή που υποστηρίζει LE Audio για βελτιωμένη αξιοπιστία.
  • Συνδέστε πολλά ζεύγη AirPods σε ένα iPhone ταυτόχρονα: Το LE Audio θα επέτρεπε σε πολλά ζεύγη AirPods να συνδεθούν απευθείας σε ένα μελλοντικό iPhone, iPad, Mac ή άλλη συσκευή και να αναπαράγουν ήχο ταυτόχρονα. Η Apple διαθέτει ήδη μια λειτουργία που επιτρέπει σε έναν χρήστη iPhone ή iPad με AirPods να μοιράζεται ήχο με άλλο άτομο με AirPods, αλλά η δυνατότητα δεν λειτουργεί με περισσότερα από δύο ζεύγη AirPods.
  • Δεν απαιτείται εναλλαγή μεταξύ iPhone και Mac: Το LE Audio θα επέτρεπε στα AirPods να συνδέονται με πολλές συσκευές πηγής, όπως iPhone και Mac ταυτόχρονα, εξαλείφοντας την ανάγκη εναλλαγής των AirPods μεταξύ συσκευών.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.