21.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Ο Tim Cook μπαίνει στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων καθώς η αξία της Apple πλησιάζει τα $2 τρις

    Ο CEO της Apple Tim Cook και επίσημα έγινε δισεκατομμυριούχος σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

    Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε το Bloomberg Billionaires Index, ο Cook έχει περί το $1 δις σε αξία πλέον κάτι πολύ σπάνιο για έναν CEO που δεν έχει ο ίδιος δημιουργήσει μια εταιρεία αλλά είναι αυτός που την “τρέχει”.

    Ο πλούτος που έχει συγκεντρώσει ο Cook έρχεται σε μεγάλο βαθμό από τις επιβραβεύσεις σε μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που έχει αποκτήσει από το 1998 που ήρθε στην Apple και έπειτα.

    Αυτή την στιγμή στην κατοχή του Cook βρίσκονται 847,969 μετοχές απευθείας ή διαφορετικά το 0.02% των μετοχών της Apple που έχουν μια αξία περί τα $375 εκατομμύρια. Προηγούμενες μετοχές και επιβραβεύσεις του προσθέτουν άλλα $650 εκατομμύρια και έτσι πλέον βρίσκεται στο $1 δις σε αξία.

    Το ότι ο Tim Cook πλέον είναι δισεκατομμυριούχος έρχεται την στιγμή που η μετοχή της Apple σημείωσε αύξηση κατά 5% την προηγούμενη εβδομάδα φέρνοντας την εταιρεία πιο κοντά στα $2 τρις σε αξία.

    Η Apple αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για αυτό το νέο status του Tim Cook. Να τονίσουμε επίσης πως ο ίδιος έχει αναφέρει πως δίνει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου σε φιλανθρωπίες ακολουθώντας ένα συστηματικό πλάνο.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.