21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Ο Tim Cook μιλάει για το iPhone 14 Emergency SOS μέσω δορυφόρου, το μέλλον του Twitter και άλλα σε νέα συνέντευξη

    Σε μια νέα συνέντευξη στο CBS Mornings, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, έθιξε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του νέου Emergency SOS του iPhone 14 μέσω δορυφόρου, το μέλλον του Twitter και τι σημαίνει για την εφαρμογή στο App Store και επίσης για το ποιο θα είναι το επόμενο του βήμα αφού παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κάποια στιγμή.

    Σε ένα teaser για τη συνέντευξη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Cook είπε ότι η Apple θα είναι προκετική στις προσλήψεις της εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας. «Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε, αλλά δεν προσλαμβάνουμε παντού στην εταιρεία», είπε ο Cook, εν μέσω αναφορών ότι η εταιρεία έχει σταματήσει τις προσλήψεις. Στην πλήρη συνέντευξη, ο Cook μίλησε για τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS του iPhone 14 μέσω δορυφόρου, η οποία κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στους χρήστες του iPhone 14 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

    Είμαι πεζοπόρος, και έτσι βγαίνω συχνά σε μέρη όπου δεν υπάρχει υπηρεσία, και δεν θέλετε να υπάρχουν στύλοι εκεί έξω. Αλλά τώρα, το να έχεις τη δυνατότητα επικοινωνίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι τεράστιο. Ξέρετε, αν πάτε σε εθνικά πάρκα, δεν καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, και έτσι αυτό συμβαίνει στους ανθρώπους συνέχεια, και είναι τόσο υπέροχο να μπορείτε να μιλάτε σε έναν δορυφόρο εκατοντάδες μίλια μακριά που ταξιδεύει σε 15.000 μίλια μία ώρα.

    Ο Cook έθιξε επίσης τη στάση της Apple σχετικά με το απόρρητο, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν πιστεύει στην «απορρόφηση αυτών των πληροφοριών [δεδομένων χρήστη] στο cloud για να ληφθούν αποφάσεις από αυτό». Ο Cook πρόσθεσε: «Πιστεύουμε στη λήψη του ελάχιστου επιπέδου πληροφοριών που χρειαζόμαστε για να παρέχουμε σε κάποιον μια υπηρεσία».

    Για πρώτη φορά, ο Cook σχολίασε επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις στο Twitter μετά την εξαγορά του από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk. Όταν ρωτήθηκε για το τι σημαίνουν οι πρόσφατες αλλαγές για τη σχέση μεταξύ Twitter και Apple και την παρουσία της εφαρμογής στο App Store, ο Cook είπε: «Λένε ότι θα συνεχίσουν να κάνουν ελέγχους και έτσι υπολογίζω σε αυτούς να το κάνουν γιατί δεν νομίζω ότι κανείς πραγματικά θέλει ρητορική μίσους στην πλατφόρμα του».

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Cook αρνήθηκε να απαντήσει άμεσα σε μια ερώτηση σχετικά με το μέλλον του στην Apple, λέγοντας αντ’ αυτού, «είναι προνόμιο μιας ζωής να βρίσκομαι εδώ» και «Συνεργάζομαι με ανθρώπους με τους οποίους αγαπώ πραγματικά να συνεργάζομαι και να περνάω χρόνο μαζί τους. Και έτσι, υπάρχει πολλή χαρά στη ζωή μου λόγω της Apple. Και είναι πραγματικά δύσκολο να οραματιστώ τη ζωή χωρίς την Apple.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.