16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο Tim Cook λέει ότι οι περιορισμοί της εφοδιαστικής αλυσίδας χαλαρώνουν, παρά τον «σημαντικό» αντίκτυπο στις πωλήσεις του iPad

    Το 1ο τρίμηνο του 2022 ήταν ένα από τα καλύτερα τρίμηνα της Apple στην ιστορία της, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Έχοντας φτάσει τα 97 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, η εταιρεία συνεχίζει να βλέπει διψήφια ανάπτυξη από έτος σε έτος από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το iPhone 12 με το 5G. Πριν από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, η εταιρεία μοιράστηκε οικονομικές λεπτομέρειες από τις αρχές του 2022.

    Τα έσοδα της Apple για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου αυξήθηκαν 9% στα 97,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών για 94 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 1,52 δολάρια από 1,40 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα — ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 1,42 δολάρια ανά μετοχή και σημειώνοντας ρεκόρ για το οικονομικό δεύτερο τρίμηνο της Apple.

    Η εξομάλυνση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας βοήθησε την εταιρεία να αυξήσει τα έσοδά της αυτό το τρίμηνο. “Οι περιορισμοί στην προσφορά ήταν σημαντικά χαμηλότεροι από ό,τι είχαμε βιώσει κατά τη διάρκεια του τριμήνου του Δεκεμβρίου”, δήλωσε ο Tim Cook σε συνέντευξη την Πέμπτη. Τα ζητήματα εφοδιασμού δεν έχουν τελειώσει, δυστυχώς, καθώς ο Cook ανέφερε επίσης ότι η Apple αναμένει αντίκτυπο στην αλυσίδα εφοδιασμού ύψους 4-8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα για το τρίτο τρίμηνο.

    Στους περισσότερους τομείς, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τα ετήσια έσοδά της. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση για iPad παρά το γεγονός ότι τα έσοδα είναι κάτω. Στη συνέντευξη της Πέμπτης, ο Cook δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του iPad παρεμποδίζονται από “πολύ σημαντικούς περιορισμούς”. Για μήνες, τα iPad ήταν δύσκολο να βρεθούν στο διαδίκτυο και σε καταστήματα για σχεδόν δύο μήνες. Πολύ πρόσφατα, έχει γίνει ευκολότερη η απόκτηση τους από το καταναλωτικό κοινό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.