Sunday, May 19, 2024

Ο tester της Apple ισχυρίζεται ότι έχει «πάθει σοκ» από τα headset AR/VR, λέει ότι υπήρξε τεράστιο αναπτυξιακό άλμα

Πριν από την αποκάλυψη του προϊόντος AR/VR της Apple, υπήρξε σκεπτικισμός για το αν η συσκευή θα έχει καλή αποδοχή, τόσο λόγω της φημολογούμενης τιμής των 3.000 δολαρίων όσο και λόγω των χαμηλών επιδόσεων ανταγωνιστικών προϊόντων από εταιρείες όπως η Sony και η Meta.

Ωστόσο, τουλάχιστον ένα άτομο που δοκιμάζει τη συσκευή είναι ενθουσιασμένο με αυτό. Ο Leaker Evan Blass, ο οποίος έχει παράσχει ακριβείς πληροφορίες για τα σχέδια της Apple στο παρελθόν, ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ένα άτομο που είχε την ευκαιρία να “χρησιμοποιήσει” το επερχόμενο αυτό headset. Ο Blass είπε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο ελεγκτής έχει περάσει από το να “θρηνεί για τις “υποχρεωτικές” δυνατότητές του σε “εκπληκτικό” από την εμπειρία και το υλικό.

«Το άλμα που έχουν κάνει από [τα τέλη του περασμένου έτους] είναι τεράστιο», είπε ο δοκιμαστής της Apple στον Blass. «Ήμουν τόσο δύσπιστος, τώρα είμαι έκπληκτος». Ο Blass μοιράστηκε τις λεπτομέρειες στον λογαριασμό του στο Twitter, ο οποίος είναι ιδιωτικός.

Η Apple εργάζεται για το headset AR/VR εδώ και χρόνια και το ντεμπούτο του έχει καθυστερήσει πολλές φορές, καθώς η εταιρεία είχε στόχο να λύσει προβλήματα ανάπτυξης με το σχεδιασμό και το λογισμικό. Η Apple είναι τώρα έτοιμη να το κάνει προεπισκόπηση και αναμένεται να το κάνει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών.

Το headset AR/VR διαμορφώνονται ώστε να είναι παρόμοιο με το Apple Watch όσον αφορά την πρώιμη λειτουργικότητα. Θα είναι ακριβό πάνω από $3.000 και περιορισμένη χρησιμότητα εξαρχής. Η Apple σχεδιάζει να επαναλάβει τα headsets με την πάροδο του χρόνου και υπάρχουν ήδη νέα μοντέλα σε εξέλιξη. Με το Apple Watch, η Apple έκανε αξιοσημείωτα βήματα στις τεχνικές της δυνατότητες και μέσα σε λίγες γενιές, η συσκευή έγινε απαραίτητη για πολλούς.

Το headset της Apple θα είναι η πρώτη νέα κατηγορία προϊόντων της μετά το Apple Watch. Αναμένεται να ονομάζεται “Reality Pro” ή “Reality One”, τα headsets θα διαθέτουν διπλές οθόνες 4K micro OLED από τη Sony, για συνολική ανάλυση 8K. Θα είναι εξοπλισμένο με περισσότερες από δώδεκα κάμερες για χαρτογράφηση της περιοχής γύρω από τον χρήστη, ανάγνωση εκφράσεων του προσώπου, ερμηνεία χειρονομιών και πολλά άλλα.

Σχεδιαστικά, λέγεται ότι διαθέτει ένα κομψό, καμπύλο γείσο κατασκευασμένο από αλουμίνιο, γυαλί και ανθρακονήματα, με την Apple να στοχεύει να κρατά το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Στην πραγματικότητα, δεν έχει καν ενσωματωμένη μπαταρία, με την μπαταρία να φοριέται στη μέση για να μην είναι πολύ βαρύ το headset.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube


Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.