20.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Ο Steve Jobs υπερασπίζεται την Apple από τον τάφο

    618w_steve_jobs_career_gallery_8-e1349705872804

    Η μήνυση κατά της Apple προς $350 εκατομμύρια μπορεί πλέον να μην έχει καν ένα κατηγορητήριο αλλά πάρα αυτά η δίκη συνεχίστηκε σήμερα στο Oakland με βασικό μάρτυρα αυτή την φορά τον ίδιο τον Steve Jobs….

    O CEO της Apple εμφανίστηκε στην οθόνη του δικαστήριου σε ένα βίντεο που είχε δημιουργηθεί 6 μήνες πριν τον θάνατο του το 2011. Το CNET αναφέρει πως σε αυτή την προβολή η θέση του Steve Jobs ήταν η ίδια που είχαν ο Eddy Cue και ο Phil Schiller τις προηγούμενες μέρες.

    Αυτή έχει να κάνει με το γεγονός πως η Apple δεν προσπαθούσε να μπλοκάρει τον ανταγωνισμό ή να ενοχλήσει τους καταναλωτές με την αφαίρεση κάποιων τραγουδιών από το iPod. O λόγος ήταν πως η εταιρεία προσπαθούσε να προστατέψει το iTunes από hackers και παράλληλα να υπερασπίσει τα συμβόλαια των δισκογραφικών εταιρειών που είχε.

    “Είχαμε μια σειρά από άσπρα και μαύρα συμβόλαια με τις εταιρείες” αναφέρει ο Jobs στο βίντεο και συνεχίζει, “Αυτά συμβόλαια καθόριζαν το γεγονός πως αν οι χρήστες παραβιάζαν τα ψηφιακά δικαιώματα, μια τεχνολογία θα απέτρεπε την παράνομη λήψη και αναπαραγωγή πειρατικών κομματιών”

    Οι κατήγοροι αναφέρουν πως η Apple σχεδίασε το iTunes έτσι ώστε μουσικά αρχεία από άλλες συσκευές να μην μπορούν να συγχρονιστούν στις βιβλιοθήκες του iPod. Επίσης κατηγορούν την Apple πως επίτηδες σταμάτησε software τρίτων από αυτή την διαχείριση.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles