16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Ο Saurik μιλάει για το MobileSubstrate και το 64-bit jailbreak

    Screen Shot 2013-12-24 at 9.53.39 PM

    Ο αναπάντεχος ερχομός του jailbreak του iOS 7 τελικά ήταν ένα ευχάριστο δώρο για τους κατόχους iPhone, iPad και iPod Touch πέρα από αυτούς που έχουν τις τελευταίες συσκευές της Apple. Έτσι το iPhone 5S, iPad Air και το δεύτερη γενιάς iPad Mini μιας και στο εσωτερικό τους έχουν τον Α7 επεξεργαστή της Apple έχουν προβλήματα συμβατότητας με τα περισσότερα tweaks που προσπαθούν να εγκαταστήσουν. Ευτυχώς το γεγονός αυτό αναμένεται να αλλάξει πολύ σύντομα.

    Ο δημιουργός του Cydia Jay Freeman (saurik) δουλεύει αυτή την στιγμή πάνω στην αναβάθμιση του MobileSubstrate, το οποίο είναι ένα framework που χρησιμοποιείτε από τα περισσότερα tweaks. H αναβάθμιση είναι απαραίτητη για να υποστηρίξει την 64 bit αρχιτεκτονική των A7 επεξεργαστών της Apple. Όταν γίνει η αναβαθμίσει οι προγραμματιστές στο Cydia θα πρέπει να κάνουν recompile τα tweaks του για να γίνουν και αυτά με την σειρά τους συμβατά.

    Ο Freeman μίλησε στο iDownloadblog και είπε τα εξής:

    “Όλα τα προγράμματα της Apple τώρα είναι 64 bit και χρειάζονται 64 bit προεκτάσεις. Το καλό είναι πως μπορούν να γίνουν τόσο 32 bit όσο και 64 bit με το ίδιο τρόπο που γίνονται και οι εφαρμογές στο App Store. O προγραμματιστής τους βέβαια θα πρέπει να τα κάνει recompile εκ νέου.”

    “Το Substrate είναι μια πλατφόρμα για την είσοδο κώδικα μέσα σε μια διεργασία, η βιβλιοθήκη όπου ο κώδικας εισέρχεται μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα. Οποιοδήποτε tweak το οποίο έχει “substrate extension” θα χρειαστεί να γίνει recompile για να δουλέψει.”

    Ο Freeman δεν ανέφερε πότε θα έχει έτοιμη την αναβάθμιση του MobileSubstrate αναφέροντας πως ακόμη και αν την είχε έτοιμη δεν θα έδινε κάποια πληροφορία προς τα έξω μιας και δεν είναι αυτής της λογικής.

    Εν αναμονή λοιπόν…..

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles