18.5 C
Athens
Tuesday, April 30, 2024
More

    Ο Johny Srouji ανέφερε σε σπάνια συνέντευξη του πως οι φιλοδοξίες της Apple στο hardware περιορίζονται μόνο από τους νόμους της φυσικής

    Οι νέοι επεξεργαστές της Apple στα νέα MacBook Pro είναι το τελευταίο αποτέλεσμα του μακροχρόνιου πλάνου της Apple να ελέγξει κάθε στοιχείο μιας συσκευής της σύμφωνα με τον Johny Srouji που παραχώρησε μια σπάνια συνέντευξη.

    Ο ίδιος ως αντιπρόεδρος της Apple στις hardware τεχνολογίας έχει θεωρηθεί πως μπορεί να διαδεχθεί ακόμη και τον Tim Cook στην Apple ενώ παράλληλα πολλοί τον ήθελαν και στην ηγεσία της Intel. Πάρα αυτά ο ίδιος παραμένει συγκεντρωμένος στην δημιουργία Apple επεξεργαστών από την στιγμή που Steve Jobs τον έφερε στην ομάδα του πίσω το 2008.

    Τώρα με την παρουσίαση των M1 Pro και M1 Max επεξεργαστών ο Srouji μαζί με τους John Ternus και Greg “Joz” Joswiak μίλησαν για το πως έφτασαν σε αυτούς σε μια συνέντευξη τους στο Wired.

    “Πάντα έχω στο μυαλό μου πως η Apple πάνω από όλα είναι μια εταιρεία προϊόντων” ανέφερε ο Srouji. “Αν είσαι σχεδιαστής chip αυτός είναι ένας παράδεισος για εσένα γιατί δημιουργείς επεξεργαστές για μια εταιρεία που δημιουργεί συσκευές.”

    “Δουλεύουμε ως μια ομάδα, το hardware, το λογισμικό, η ομάδα σχεδιασμού και οι υπόλοιπες ομάδες έτσι ώστε να υλοποιήσουμε ένα κοινό όραμα κάθε φορά. Καθόμαστε όλοι μαζί και σκεφτόμαστε αυτό που έχουμε οραματιστεί και αν υπάρχουν περιορισμοί για αυτό από τους ίδιους τους νόμους της φυσικής. Αν δεν υπάρχουν και είναι θέμα χρόνου να γίνει τότε ξεκινάμε να σκεφτόμαστε πως να το δημιουργήσουμε και να το χτίσουμε.”

    Ο Srouji αναφέρει επίσης πως η Apple ξεκίνησε την προσπάθεια της πρώτα με τον ίδιο τον επεξεργαστή και μετά με τα γραφικά. Χρόνο με τον χρόνο έχτιζαν κάτι και αποκτούσαν την γνώση και την δυναμική για να το παραδώσουν όπως λέει χαρακτηριστικά.

    Ο John Ternus ανέφερε επίσης:

    “Παραδοσιακά έχεις μια ομάδα σε μια εταιρεία να σχεδιάζει ένα chip – επεξεργαστή βάζοντας τις δικές της προτεραιότητες και παραμετροποιήσεις. Μετά έχεις μια άλλη ομάδα σε μια άλλη εταιρεία που παίρνει αυτό τον επεξεργαστή και προσπαθεί να τον κάνει να δουλέψει με βάση την σχεδίαση που έχουν. Με αυτά τα MacBook Pro ξεκινήσαμε από το σημείο μηδέν και την αρχή και ο επεξεργαστής σχεδιάστηκε όταν το ίδιο το σύστημα ήταν έτοιμο. Όλοι είμασταν μια ομάδα κάτω από μια εταιρεία.”

    Όταν ρωτήθηκαν για το γεγονός πως η Google ξεκινάει να δημιουργεί και αυτή τους δικούς της επεξεργαστές και πως το σχολιάζουν αυτό ανέφεραν:

    “Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως εμείς εδώ στην Apple κάνουμε κάτι σωστό!”

    Επίσης όταν ρωτήθηκαν για το τι συμβουλή θα έδινα στην Google για την δουλειά που θα κάνει στους δικούς τους νέους επεξεργαστές ο Joswiak απάντησε:

    “Πραγματικά δεν ξέρω… Θα τους έλεγα πηγαίνετε και αγοράστε ένα Mac!”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.