18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ο Elon Musk ισχυρίζεται ότι η Apple έχει «σταμάτησε ως επί το πλείστον» να προσφέρει διαφημίσεις στο Twitter και έχει απαιτήσεις

    Η Apple μείωσε τις διαφημίσεις της στο Twitter, σύμφωνα με τον CEO του Twitter, Elon Musk. Σε ένα tweet, ο Musk είπε ότι η Apple «σταμάτησε κυρίως» τις διαφημίσεις της στο Twitter, ρωτώντας αν η Apple μισεί την «ελευθερία του λόγου».

    Ο Musk συνέχισε κοινοποιώντας μια δημοσκόπηση ρωτώντας εάν η Apple θα έπρεπε να “δημοσιεύσει όλες τις ενέργειες λογοκρισίας” που ελήφθησαν που επηρεάζουν τους πελάτες και άρχισε να κάνει retweet περιεχόμενο από εταιρείες με τις οποίες η Apple είχε συζητήσεις για μετριοπάθεια. Έκανε επίσης retweet το βίντεο παρωδίας του 1984 από την Epic Games που υποδήλωνε ότι η Apple έχει το μονοπώλιο του App Store.

    Από τότε που ο Musk ανέλαβε το Twitter, οι διαφημιστές αποσύρονται από τις διαφημιστικές καμπάνιες που βασίζονται στο Twitter λόγω της προσέγγισης του Musk στη μετριοπάθεια και της επανενεργοποίησης λογαριασμών που είχαν ανασταλεί και απαγορευτεί στο παρελθόν, όπως αυτός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Media Matters δημοσίευσε μια έκθεση που υποδηλώνει ότι το Twitter έχει χάσει τους μισούς από τους 100 κορυφαίους διαφημιστές του. Αυτοί οι διαφημιστές ξόδεψαν 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και περισσότερα από 750 εκατομμύρια δολάρια το 2022, επομένως το Twitter αντιμετωπίζει αξιοσημείωτες απώλειες στα έσοδα από διαφημίσεις. Εταιρείες όπως η AT&T, το CNN, η Dell, η Allstate, η DirecTV, η HP, η Nestle, η Coca-Cola, η Verizon, η General Mills, η Volkswagen, η Wells Fargo και άλλες δεν προβάλλουν πλέον διαφημίσεις στο Twitter.

    Ο επικεφαλής του Apple App Store, Phil Schiller, απενεργοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter μετά την εξαγορά του Musk, ένα σημάδι ότι τα στελέχη της Apple δεν είναι ικανοποιημένα με την κατεύθυνση που οδεύει το Twitter, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετες συγκρούσεις στο μέλλον. Την περασμένη Παρασκευή, ο Musk σχολίασε τις πολιτικές της Apple για το App Store, δίνοντας κάποια εικόνα για το τι μπορεί να συμβεί εάν το περιεχόμενο στο Twitter γίνει προβληματικό. Ο Musk επιβεβαίωσε ότι η Apple “απαιτείται μετριοπάθεια” και έχει απειλήσει να “αποκλείσει το Twitter από το App Store της”.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.