17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο Elon Musk επικρίνει την Apple για το App Store και την χρήση κοβαλτίου στις μπαταρίες

    Η Tesla ανακοίνωσε χθες τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Κατά τη διάρκεια της συνοδευτικής κλήσης κερδών ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk άσκησε κριτική στην Apple επικρίνοντας την εταιρεία για την πολιτική της στο App Store καθώς και για τη χρήση κοβαλτίου σε μπαταρίες iPhone και Mac.

    “Νομίζω ότι θέλουμε να τονίσουμε ότι στόχος μας είναι να στηρίξουμε την έλευση της βιώσιμης ενέργειας. Δεν είναι να δημιουργήσουμε έναν περιφραγμένο κήπο και να τον χρησιμοποιήσουμε για να βάλουμε τους ανταγωνιστές μας όπως κάνουν ορισμένες εταιρείες”

    Στην συνέχει έβηξε ψεύτικα και ανέφερε το όνομα “Apple”.

    “Η Apple χρησιμοποιεί νομίζω σχεδόν 100% κοβάλτιο στις μπαταρίες και στα κινητά τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές της, αλλά η Tesla δεν χρησιμοποιεί κοβάλτιο στις συσκευασίες σιδήρου-φωσφορικού άλατος και σχεδόν κανένα με βάση το νικέλιο”

    Η Apple δέχτηκε έντονη κριτική κατά το παρελθόν για την χρήση κοβαλτίου. Το 2019 αναφορά κατηγορούσε την Apple πως έχει συμμετοχή στην χρήση παράνομης εργασίας παιδιών σε ορυχεία κοβαλτίου. Από την πλευρά της η εταιρεία απάντησε άμεσα αναφέροντας πως όλες οι εταιρείες που συνεργάζεται για αυτό τον σκοπό δέχονται τακτικά ελέγχους αυστηρούς και σε περίπτωση που δεν αποδεχτούν κάποιο έλεγχο τότε παύουν να συμμετέχουν στην παραγωγική της αλυσίδα την ίδια στιγμή.

    Επίσης στόχος της Apple είναι να καταργήσει την χρήση ορυχείων για υλικά εστιάζοντας αποκλειστικά σε ανακυκλώσιμα υλικά. Κάτι τέτοιο βέβαια όπως αναφέρουν ειδικοί στον χώρο είναι ένας πολύ φιλόδοξος στόχος που πρακτικά θα αργήσει να επιτευχθεί.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.