11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ο Elon Musk αποκάλυψε πως σκέφτηκε να πουλήσει την Tesla στην Apple με τον Tim Cook να απορρίπτει αυτή την εξαγορά

    Ο Elon Musk επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν να έχει κάνει προσπάθεια να πουλήσει την Tesla στην Apple όχι πριν πολύ καιρό αλλά ο Apple CEO Tim Cook δεν ήθελε καν να κάνουν συνάντηση για αυτό τον σκοπό.

    O Cook βέβαια ίσως μετανιώνει για αυτή την του στάση μιας και ο Musk αναφέρει πως ήταν διατεθειμένος να πουλήσει την Tesla για το 1/10 της τωρινής της αξίας.

    Υπάρχουν πολλές φήμες που αφορούν την Tesla και την Apple εδώ και πολλά χρόνια. Ανταγωνίζονται για προσελκύσουν ταλαντούχος υπαλλήλους η μια εταιρεία από την άλλη και τα πράγματα έγιναν πιο έντονα από την στιγμή που η Apple αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό της ταξίδι σε αυτή την βιομηχανία.

    Αυτό είχε κάνει τον Musk να δηλώσει δημόσια πως “η Apple είναι το νεκροταφείο της Tesla” μιας και προσλαμβάνει υπαλλήλους που ανήκαν παλαιότερα στο δυναμικό της.

    Το 2013 ξεκίνησαν οι φήμες πως ο Musk έψαχνε να πουλήσει την Tesla σε μια εταιρεία της αυτοκινητοβιομηχανίας μιας και είχε πολλές δυσκολίες στην παραγωγή του Model S.

    Στην βιογραφία του Elon Musk από την Ashee Vance αποκαλύφτηκε για πρώτη φορά πως ο Musk και ο Larry Page της Google και μέσω της Alphabet είχαν συμφωνήσει για μια εξαγορά η οποία όμως τελικά δεν έγινε.

    Ο Musk πλέον στο Twiiter ανέφερε το εξής:

    “Κατά την πιο σκοτεινή περίοδο του Model 3 προγράμματος προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Tim Cook για να συζητήσουμε την πιθανότητα η Apple να εξαγοράσει την Tesla (για το 1/10 της αξίας της αυτή την στιγμή). Αρνήθηκε όμως να συναντηθεί μαζί μου.”

    Ο Musk δεν ανέφερε την χρονική περίοδο που έγινε αυτή η προσπάθεια αυτής της επικοινωνίας αν και ο ίδιος έχει ονομάσει την περίοδο μεταξύ 2017 και 2019 όπου ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του Model 3 ως “κόλαση”.

    Σε ότι αφορά το 1/10 της αξίας της Tesla αυτή την στιγμή αυτό μεταφράζεται περίπου στα $60 δις.

    Τα σχόλια αυτά του Musk έρχονται μια περίοδο όπου έχουν φουντώσει εκ νέου οι φήμες ότι η Apple μπορεί να λανσάρει το δικό της αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το νωρίτερο μέσα στο 2024.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.