21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Ο Craig Federighi της Apple συζητά για την εκτεταμένη κρυπτογράφηση iCloud από άκρο σε άκρο

    Η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας λειτουργίας Προηγμένης Προστασίας Δεδομένων που επεκτείνει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε πρόσθετα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο iCloud, όπως το iCloud Backup, το iCloud Drive, οι Υπενθυμίσεις, οι Σημειώσεις και άλλα. Με την κυκλοφορία της δυνατότητας, ο Craig Federighi της Apple έκανε μια γρήγορη συνέντευξη με την Joanna Stern της Wall Street Journal για να συζητήσει την αλλαγή και άλλα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας που έρχονται στο μέλλον.

    Ο Federighi είπε ότι η επέκταση της κρυπτογράφησης iCloud από άκρο σε άκρο χρειάστηκε πολύ χρόνο για να εφαρμοστεί επειδή η Apple έπρεπε να «χτίσει προς τη στιγμή» και να αποδείξει την τεχνολογία.

    Μερικά από τα βήματα που κάναμε πριν από μια δεκαετία σχεδιάζοντας το iCloud και ο τρόπος που κρυπτογραφούσαμε ήταν απαραίτητοι πρόδρομοι για να δημιουργήσουμε προς αυτή τη στιγμή και η χρήση κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο για άλλους τύπους δεδομένων, όπως κωδικούς πρόσβασης και ιστορικό προγράμματος περιήγησης, βοήθησαν να αποδειχθεί ότι η τεχνολογία .

    Καθώς η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο επεκτείνεται στις περισσότερες υπηρεσίες iCloud, εάν ένας εισβολέας αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του iCloud, δεν θα υπάρχει τρόπος να τα αποκρυπτογραφήσει. Ως μειονέκτημα, θα αποτρέψει την πρόσβαση στις πληροφορίες στο iCloud.com, γι’ αυτό είναι μια δυνατότητα επιλογής που μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί ανάλογα με το επίπεδο ασφάλειας και ευκολίας που επιθυμεί κάθε χρήστης iPhone.

    Η Προηγμένη Προστασία Δεδομένων δεν θα επιτρέπει σε αξιωματούχους επιβολής του νόμου να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα όπως αντίγραφα ασφαλείας ή φωτογραφίες iCloud, κάτι που είναι δυνατό τώρα με μη κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας iCloud. Όταν ρωτήθηκε εάν η Apple το έλαβε υπόψη κατά την εφαρμογή της Προηγμένης Προστασίας Δεδομένων, ο Federighi είπε βασικά ότι τα οφέλη υπερτερούν των αρνητικών, καθώς παρέχει προστασία σε κυβερνητικούς αξιωματούχους που ενδέχεται να στοχοποιηθούν από ξένους αντιπάλους.

    Εκτιμούμε βαθύτατα το έργο της επιβολής του νόμου και υποστηρίζουμε το έργο των αρχών επιβολής του νόμου. Θεωρούμε ότι έχουμε πραγματικά την ίδια αποστολή στην καρδιά, που είναι να κρατάμε τους ανθρώπους ασφαλείς. Τελικά, η διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων των πελατών έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ασφάλειά μας ευρύτερα. Υπάρχουν ευαίσθητες πληροφορίες που κακοπροαίρετοι εισβολείς, είτε πρόκειται για ξένο αντίπαλο είτε για οργανωμένο έγκλημα, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες των πολιτικών μας ηγετών ή άλλων που έχουν συγκεκριμένα μυστικά ή πρόσβαση σε συστήματα, θα ήταν καταστροφή για όλους μας.

    Περισσότερα από τον μοναδικό και αγαπημένο μας Graig παρακάτω:

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.