23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο Craig Federighi της Apple εξηγεί περαιτέρω γιατί το Stage Manager είναι μόνο για iPad M1

    Μετά την κεντρική ομιλία του WWDC την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής μηχανικής λογισμικού της Apple Craig Federighi μίλησε με τον Matthew Panzarino του TechCrunch σχετικά με τη νέα δυνατότητα Stage Manager για iPad και Mac. Σημειωτέον, ανέφερε ότι το Stage Manager περιορίζεται στα M1 iPads.

    Στο iPad, το Stage Manager επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν το μέγεθος των εφαρμογών σε επικαλυπτόμενα παράθυρα για μια βελτιωμένη εμπειρία πολλαπλών εργασιών. Το Stage Manager υποστηρίζει επίσης πλήρως μια εξωτερική οθόνη με ανάλυση έως και 6K, επιτρέποντας στους χρήστες να εργάζονται με έως και τέσσερις εφαρμογές στο iPad και έως τέσσερις εφαρμογές στην εξωτερική οθόνη ταυτόχρονα.

    Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε με τον Rene Ritchie την περασμένη εβδομάδα, η Apple ισχυρίστηκε ότι το Stage Manager «απαιτεί μεγάλη εσωτερική μνήμη, απίστευτα γρήγορο χώρο αποθήκευσης και ευέλικτη εξωτερική οθόνη I/O, τα οποία παρέχονται από iPad με το τσιπ M1». Ο Federighi ανέπτυξε αυτό το σκεπτικό στη συνομιλία του με τον Panzarino, λέγοντάς του ότι η δύναμη του τσιπ M1 διασφαλίζει ότι όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στο Stage Manager έχουν “ακαριαία απόκριση”.

    «Είναι μόνο τα M1 iPad που συνδύασαν την υψηλή χωρητικότητα DRAM με την πολύ υψηλή χωρητικότητα, το NAND υψηλής απόδοσης που επιτρέπει στην ανταλλαγή εικονικής μνήμης να είναι εξαιρετικά γρήγορη», είπε ο Federighi. “Τώρα σας επιτρέπουμε να έχετε έως και τέσσερις εφαρμογές σε έναν πίνακα συν άλλες τέσσερις – έως και οκτώ εφαρμογές για άμεση απόκριση και άφθονη μνήμη, απλά δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα στα άλλα συστήματα”, όπως π.χ. το iPad Pro προηγούμενης γενιάς.

    «Σχεδιάσαμε πραγματικά το Stage Manager για να εκμεταλλευτούμε πλήρως [το τσιπ M1]», είπε ο Federighi. “Αν κοιτάξετε τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές γέρνουν και σκιάζονται και πώς κινούνται μέσα και έξω. Για να το κάνετε αυτό σε εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς καρέ, σε πολύ μεγάλες οθόνες και πολλές οθόνες, απαιτείται η κορυφαία απόδοση γραφικών που κανείς άλλος δεν μπορεί να προσφέρει. “

    “Όταν τα συνδυάζετε όλα αυτά μαζί, δεν μπορούμε να προσφέρουμε την πλήρη εμπειρία Stage Manager σε κανένα μικρότερο σύστημα”, πρόσθεσε ο Federighi. “Εννοώ, θα θέλαμε να το κάνουμε διαθέσιμο οπουδήποτε μπορούμε. Αλλά αυτό είναι που απαιτεί. Αυτή είναι η εμπειρία που θα μεταφέρουμε στο μέλλον. Δεν θέλαμε να περιορίσουμε το σχέδιό μας σε κάτι μικρότερο, εμείς θέτουμε το σημείο αναφοράς για το μέλλον».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.