21.1 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Ο Bob Iger αναφέρει τον Steve Jobs ως έμπνευση για την απόφασή του να επιστρέψει ως Διευθύνων Σύμβουλος της Disney

    Ο Bob Iger πήρε την αιφνιδιαστική απόφαση να επιστρέψει στη θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Disney πέρυσι μετά τον χωρισμό με την εταιρεία προς τα τέλη του 2021. Σε ένα νέο προφίλ με το Time, ο Iger συζήτησε αυτή την απόφαση και έδειξε τον Steve Jobs ως μια από τις εμπνεύσεις του για την επιστροφή στη Disney.

    Ο Iger ανακοίνωσε την αρχική του απόφαση να παραιτηθεί από τον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Disney στις αρχές του 2020, με το διοικητικό συμβούλιο της Disney να ζητά από τον Bob Chapek να αναλάβει. Ο Iger κατέληξε να παραμείνει στη Disney ως εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου για να βοηθήσει την εταιρεία στην καθοδήγηση της πανδημίας COVID-19. Παραιτήθηκε πλήρως στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

    Μόλις έντεκα μήνες αργότερα, ωστόσο, ο Chapek καθαιρέθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Disney, το οποίο ζήτησε τον Iger να γίνει ο αντικαταστάτης του και να υπηρετήσει ξανά ως Διευθύνων Σύμβουλος της Disney τον Νοέμβριο του 2022. Όπως αναφέρεται τώρα, ο Iger συμφώνησε να υπηρετήσει ως Διευθύνων Σύμβουλος της Disney για δύο χρόνια και θα βοηθήσει την εταιρεία να αναζητήσει διάδοχο. Ένα από τα πρώτα του καθήκοντα είναι να καταρρίψει την ατελείωτη φήμη για τη συγχώνευση της Disney με την Apple.

    Αυτή η απόφαση, σύμφωνα με το νέο προφίλ με το Time, εμπνεύστηκε τουλάχιστον εν μέρει από όταν ο Steve Jobs επέστρεψε στην Apple αφού η Apple εξαγόρασε την NeXT το 1997.

    Το άτομο που νομίζω ότι οι περισσότεροι, που είχα την τύχη να το έχουν παρακολουθήσει πολύ στενά, ήταν ο Steve Jobs. Τον επέστρεψαν σε μια εταιρεία που είχε ιδρύσει -πολύ διαφορετικές συνθήκες. Αλλά μιλώντας μαζί του τότε συλλογιζόμενος ποιες ήταν οι εμπειρίες του – έχω πάρει πολλά από αυτό.

    Το ένα είναι όταν σε φέρνουν πίσω, και συμφωνείς να επιστρέψεις, πρέπει να το κάνεις με απίστευτο ενθουσιασμό, και ούτε μια ουγγιά δισταγμού. Και τότε πρέπει να ξέρετε πολύ γρήγορα τι είναι αυτό που αναμένεται να επιτύχετε και τι μπορείτε να επιτύχετε. Και μετά προχωρήστε σε αυτό με απίστευτη αποφασιστικότητα, απίστευτο ζήλο και απίστευτη ενέργεια.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.