19.3 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο Apple SVP Craig Federighi έδωσε απαντήσεις για την σύγχυση σχετικά με την iOS 15 iCloud προστασία των παιδιών σε νέα συνέντευξη

    Σε μια νέα συνέντευξη του στην Wall Street Journal, ο Apple SVP Craig Federighi συζήτησε για το νέα iCloud χαρακτηριστικά που έρχονται με σκοπό την προστασία των παιδιών και που η Apple ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

    Ο Federighi παραδέχτηκε πως η ταυτόχρονη ανακοίνωση των μέτρων για την προστασία των παιδιών στην εφαρμογή μηνυμάτων Messages αλλά και μέσω του CSAM scan του iCloud δημιούργησε σύγχυση μιας και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά όπως τόνισε δουλεύουν με τελείως διαφορετικούς τρόπους. Επίσης παραδέχτηκε και πως η Apple έπρεπε να τα έχει παρουσιάσει καλύτερα στο ευρύ κοινό.

    Ο ίδιος ανέφερε εκ νέου πως το CSAM scan αφορά μόνο φωτογραφίες που γίνονται λήψη στο iCloud και σαν χαρακτηριστικό είναι ανενεργό από ο χρήστης δεν έχει ενεργοποιημένο το iCloud Photos.

    “Ευχόμαστε να το είχαμε παρουσιάσει λίγο πιο ξεκάθαρα γιατί πραγματικά αισθανόμαστε πολύ θετικά για ότι κάνουμε σε αυτό τον χώρο και βλέπουμε πως δυστυχώς έχει παρεξηγηθεί από πολλούς”

    Το CSAM χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί hashes κρυπτογραφημένο που είναι γνωστό για περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας στην συσκευή του χρήστη. Η συσκευή δεν γίνεται αμέσως ύποπτη. Για να αποφύγει η Apple πιθανά σφάλματα στον αλγόριθμο η εταιρεία έχει ένα αριθμό ταύτισης πριν αναγνωρίσει την συσκευή ως μια που έχει υλικό παιδικής πορνογραφίας. Όταν αναγνωριστεί κάτι τέτοιο μια αναφορά πάει στην Apple για ένα review από άνθρωπο και μετά καταλήγει στις αρμόδιες αρχές. Η εταιρεία δεν είχε αναφέρει ποιος θα ήταν αυτός ο αριθμός ταύτισης πριν μια συσκευή θεωρηθεί ύποπτη με τον Federighi να αναφέρει περίπου τις 30 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

    Επίσης ανέφερε πως όταν η συσκευή θεωρηθεί ύποπτη και αντίστοιχα ο λογαριασμός του χρήστη στον review που κάνει η Apple και το ανθρώπινο δυναμικό της έχει να κάνει με αυτές τις φωτογραφίες που ταυτιστήκαν και όχι με το σύνολο των φωτογραφιών του χρήστη.

    Ήταν κατηγορηματικός πως η Apple δεν θα δώσει και δεν δίνει ένα backdoor για κυβερνητικούς σκοπούς μέσω αυτού του συστήματος και μάλιστα τόνισε πως είναι έτσι σχεδιασμένο με πολλαπλούς ελέγχους και από ανθρώπους ώστε να μην μπορεί να γίνει χρήση για κάποιο άλλο σκοπό.

    Περισσότερο στο βίντεο που ακολουθεί:

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.