21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Ο όρος “βιομηχανία αυτοκινήτων” βρίσκεται πλέον στην περιγραφή δραστηριοτήτων της Apple

    Marc-Newson-1999-Ford-concept-car

    H Αpple πρόσθεσε πρόσφατα μια σειρά από όρους και ενέργειες σχετικές με την βιομηχανία αυτοκινήτων στην περιγραφή του καταστατικού της εταιρείας σύμφωνα με το Ελβετικό blog ApfelBlog.ch που έκανε πρώτο αυτή την ανακάλυψη.

    Η δικηγορική εταιρεία – συνεργάτης της Apple, Baker & McKenzie,  πρόσθεσε νέους όρους στην περιγραφή της εταιρείας με μια σειρά εγγράφων που κατατέθηκαν πρόσφατα στην Ζυρίχη.

    Εικονικά πλέον ολόκληρη η βιομηχανία αυτοκινήτων βρίσκεται στην περιγραφή ενεργειών της Apple και έτσι συναντούμε όρους όπως οχήματα, hardware ηλεκτρονικών οχημάτων, αντικλεπτικές συσκευές και αξεσουάρ για οχήματα.

    Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε:

    “apparatus for locomotion by land, air or water; electronic hardware components for motor vehicles, rail cars and locomotives, ships and aircraft; Anti-theft devices; Theft alarms for vehicles; Bicycles; Golf carts; Wheelchairs; Air pumps; Motorcycles; Aftermarket parts (after-market parts) and accessories for the aforesaid goods.”

    Πριν βιαστούμε όμως να κάνουμε γενικές υποθέσεις να τονίσουμε πως  σίγουρα το παραπάνω δεν αποτελεί ένα ακέραιο σημάδι πως η Apple δουλεύει πάνω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

    Το μια εταιρεία να επεκτείνει και να αυξάνει τους όρους και την περιγραφή της καθώς και τις ενέργειες της είναι μια σύνηθες πρακτική στον επαγγελματικό χώρο και η Apple δεν αποτελεί εξαίρεση. Για παράδειγμα στα έγγραφα αυτά συναντούμε και τους όρους αεροπλάνα, καράβια και τρένα αλλά δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε την Apple να δουλεύει πάνω σε ένα αεροπλάνο – όχι ακόμη τουλάχιστον.

    Βέβαια πολλά είναι τα προϊόντα της Apple που υποστηρίζονται από αεροπορικές εταιρείες με πολλά από αυτά να βρίσκονται και μέσα σε αυτοκίνητα – Από την στιγμή του πρώτου iPod και μετά ισχύει κάτι τέτοιο.

    Σίγουρα η Apple δείχνει μια ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθησία στην βιομηχανία αυτοκινήτων κάτι που το είδαμε και με το CarPlay ενώ πρόσφατα ο Tim Cook δήλωσε πως το Apple Watch θα μπορεί να έχει και την χρήση ενός κλειδιού για τα μοντέλα αυτοκινήτων της τρέχουσας αγοράς.

    Η φωτογραφία του άρθρου είναι ένα concept του 1999 από τον σχεδιαστή της Apple Marc Newson για λογαριασμό της Ford

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles