21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Ο προμηθευτής της Apple Foxconn προσφέρει μεγάλα μπόνους για να μετριάσει τις ελλείψεις εργαζομένων

    Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn τετραπλασιάζει τα καθημερινά μπόνους που παρέχονται στους εργαζομένους προκειμένου να διατηρήσει αρκετούς υπαλλήλους για να συνεχίσουν να συναρμολογούν iPhone, αναφέρει το Reuters. Τον Νοέμβριο, η Foxconn προσφέρει στους εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στο Zhengzhou ένα μπόνους 400 γιουάν την ημέρα ($55), 4 φορές υψηλότερο από το κανονικό μπόνους των 100 γιουάν.

    Οι εργαζόμενοι που εργάζονται για περισσότερες από 25 ημέρες μπορούν να λάβουν ένα μέγιστο μπόνους 5.000 γιουάν για το μήνα, από 1.500 γιουάν, και όσοι καταβάλλουν «πλήρη προσπάθεια» μπορούν να κερδίσουν ένα μπόνους άνω των 15.000 γιουάν. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι κερδίζουν μεταξύ 3.000 και 4.000 γιουάν σε μηνιαία βάση.

    Η Foxconn απασχολεί περίπου 200.000 άτομα στο Zhengzhou, το εργοστάσιο που χρησιμοποιείται για το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής iPhone. Η Foxconn είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση περίπου του 70 τοις εκατό των iPhone που πουλάει η Apple και δυσκολεύεται να κρατήσει τους υπαλλήλους στο χώρο του λόγω του lockdown λόγω του COVID.

    Λόγω της πολιτικής της Κίνας για μηδενικό COVID-19, οι κινεζικές πόλεις πρέπει να καταστείλουν γρήγορα τα κρούσματα μέσω περιορισμών και με την εξάπλωση του COVID στο Zhengzhou, οι εργαζόμενοι ήθελαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να αποφύγουν να κολλήσουν στο εργοστάσιο εάν υπάρξει πιο αυστηρό lockdown. Οι εργαζόμενοι είναι επίσης δυσαρεστημένοι με τους περιορισμούς στο εργοστάσιο, όπως το κλείσιμο της καφετέριας και η έλλειψη προμηθειών που προκάλεσε πανικό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.