23.1 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Ο ιδρυτής της Pebble περιγράφει λεπτομερώς τις επιλογές που οδήγησαν σε αποτυχία στη 10η επέτειο από την κυκλοφορία του Kickstarter

    Η 11η Απριλίου είναι η 10η επέτειος από το ντεμπούτο του Pebble στην kickstarter πλατφόρμα. Για να τιμήσει την περίσταση, ο ιδρυτής Eric Migicovsky δημοσίευσε μια εξήγηση για το τι πήγε στραβά κατά τη διάρκεια της 5,5ετούς ιστορίας της νεοσύστατης αυτής επιχείρησης.

    Περίπου εκείνη την εποχή (2017) η Apple βγήκε με το Apple Watch και πιστεύαμε ότι η αγορά έξυπνων ρολογιών ήταν έτοιμη να εκραγεί. Έτσι, σε μια αναζήτηση για μεγάλη αύξηση των πωλήσεων, σκεφτήκαμε ότι η στρατηγική μας για το 2015 θα έπρεπε να μετατοπίσει την εστίαση της σε μια ευρύτερη αγορά, μακριά από τη βασική θέση μας στην αγορά που ήταν μέχρι τότε αυτή της πρώιμης υιοθέτησης.

    Το Pebble Time είχε ως στόχο μια αγορά πέρα από αυτό που ο Migicovsky αποκαλεί “geeks” του αρχικού προϊόντος στο Kickstarter. Επικεντρώθηκε σε περιπτώσεις χρήσης “αποδοτικότητας και παραγωγικότητας” με ένα λειτουργικό σύστημα που βασιζόταν σε χρονοδιάγραμμα και επέτρεπε σύντομες, γρήγορες αλληλεπιδράσεις (έλεγχος καιρού, ημερολογίου, αθλημάτων, Uber).”

    Σκεφτήκαμε ότι αυτό θα μας έδινε ανταγωνιστική διαφοροποίηση από τα αθλητικά wearables και θα ήταν χρήσιμο για ένα ευρύτερο σύνολο χρηστών. Ενώ αυτό το λογισμικό ήταν σίγουρα χρήσιμο και είχε νόημα στο πλαίσιο ενός ρολογιού, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξηγήσουμε γιατί οι πελάτες πρέπει να ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο. Απέτυχε στο τεστ “κάνε κάτι που θέλουν οι άνθρωποι”. Ήταν κάτι νέο και μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποίησαν πολύ, αλλά “θέλω το smartwatch μου να είναι πιο αποτελεσματικό” δεν ήταν ένα διαδεδομένο πρόβλημα τότε.

    Εκείνη την εποχή, ο Migicovsky ήταν διστακτικός να κάνει μια είσοδο με το Pebble στην υγεία – δεν ήταν μια “εταιρεία με τέτοια κριτήρια” και δεν μπορούσε να διαφοροποιηθεί. Εκ των υστέρων, εκεί το Fitbit και το Apple Watch όμως ήταν που φέραν την τεράστια επιτυχία.

    Τελικά φτάσαμε εκεί επίσης με το Pebble 2 και το Pebble Core, αλλά ήταν πολύ αργά για εμάς.

    Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι πώς ο Migicovsky εύχεται το Pebble να μην ήταν σε ετήσιο κύκλο κυκλοφορίας μιας και αυτό αποδείχθηκε λάθος απόφαση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.