Friday, May 17, 2024

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook λέει ότι η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο σε ανοιχτή επιστολή

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook έγραψε μια ανοιχτή επιστολή για το πρώτο τεύχος του Login, ενός νέου περιοδικού από την ιταλική έκδοση Corriere della Sera. Στην επιστολή, ο Cook εξετάζει τη δέσμευση της Apple για καινοτομία, ανθρωπιά, περιβάλλον και πολλά άλλα.

Ο Cook πιστεύει ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία και ότι η τεχνολογία θα έχει βαθιά επιρροή στο μέλλον:

“Καθώς ο κόσμος αναδύεται από μια πανδημία που μας έχει στερήσει τόσα πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε την μοναδική ευκαιρία να διαμορφώσουμε το μέλλον στο οποίο θέλουμε να ζήσουμε. Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα σχετικά με το πώς να ανοικοδομήσουμε και πού να εστιάσουμε τους πόρους μας θα αφήσουν το στίγμα τους για πολλές δεκαετίες. Και ενώ η τεχνολογία θα έχει σαφώς βαθιά επιρροή στο μέλλον που χτίζουμε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η τεχνολογία δεν είναι εγγενώς καλή ή κακή. Ο αντίκτυπός της θα εξαρτηθεί από τις αξίες και τις προθέσεις που θέτουν στο επίκεντρο των καινοτομιών μας.”

“Πιστεύουμε ότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα να καινοτομεί όταν έχει πρόσβαση στα σωστά εργαλεία, ειδικά σε ένα ζωντανό μέρος όπως η Ιταλία, γεμάτο πάθος και δημιουργικότητα. Και θέλουμε να βοηθήσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν αυτό το δυναμικό. Για αυτό έχουμε συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο της Νάπολης Federico II και δημιουργήσαμε την Ακαδημία Προγραμματιστών της Apple, η οποία παρέχει στους επίδοξους προγραμματιστές και επιχειρηματίες τις δεξιότητες κωδικοποίησης που απαιτούνται για τη διαμόρφωση των ιδεών τους.”

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.