15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, θα μπορούσε να κερδίσει σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση φέτος

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, θα μπορούσε να λάβει σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση εάν η Apple εκπληρώσει όλους τους οικονομικούς της στόχους, αποφάσισαν σήμερα οι μέτοχοι σε ετήσια συνάντηση που παρουσίασε το Bloomberg.

    Ο Cook πρόκειται να λάβει βασικό μισθό 3 εκατομμυρίων δολαρίων, μπόνους μετρητών 6 εκατομμυρίων δολαρίων και βραβεία μετοχών αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο μισθός του Cook μειώνεται περίπου κατά 40%, καθώς έλαβε 99 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Η αμοιβή του θα συνδέεται στενά με τη συνολική απόδοση της εταιρείας, με τη μετατόπιση που εισήχθη αφού οι μέτοχοι αναστατώθηκαν για το πακέτο αποδοχών του.

    Οι μέτοχοι ενέκριναν μια πρόταση σύμφωνα με την οποία ο μισθός των στελεχών θα αποφασίζεται με ετήσια ψηφοφορία και τα άλλα στελέχη της Apple θα κερδίζουν περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια το καθένα το 2023. Αυτό περιλαμβάνει τον διευθύνοντα σύμβουλο Jeff Williams, τη γενική σύμβουλο Katherine Adams, τον επικεφαλής λιανικής Deirdre O’Brien, τον επικεφαλής υπηρεσιών Ο Eddy Cue, τον επικεφαλής λογισμικού Craig Federighi, τον οικονομικό διευθυντής Luca Maestri και άλλους.

    Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Apple επενεξεγέλησαν, παρά τις προτάσεις που ζητούσαν την απομάκρυνση του Al Gore και του Tim Cook.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.