19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Ορισμένοι χρήστες του iOS 16 συνεχίζουν να αναφέρουν πληθώρα σφαλμάτων μήνες μετά την κυκλοφορία του

    Τέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία, οι χρήστες του iOS 16 συνεχίζουν να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν μια πληθώρα σφαλμάτων, που κυμαίνονται από αργά αναδυόμενα παράθυρα πληκτρολογίου, τυχαία επανεκκίνηση, δυσλειτουργίες διεπαφής χρήστη, παγώματα κάμερας και πολλά άλλα.

    Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 16 τον Σεπτέμβριο και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει πολλαπλές ενημερώσεις για την αντιμετώπιση σφαλμάτων και ενημερώσεων ασφαλείας. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση για το λειτουργικό σύστημα είναι το iOS 16.2, που κυκλοφόρησε στις 13 Δεκεμβρίου. Το iOS 16.2 έφερε μια νέα εφαρμογή Freeform, νέες επιλογές πάντα ενεργής οθόνης για το iPhone 14 Pro, νέα widget οθόνης κλειδώματος, υποστήριξη 5G για την Ινδία και πολλά άλλα. Μαζί με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες, η ενημέρωση έφερε επίσης πολλά σφάλματα και δυσλειτουργίες συστήματος, σύμφωνα με αναφορές χρηστών.

    Στο Twitter, το Reddit και την υποστήριξη της Apple, οι χρήστες λένε ότι αντιμετωπίζουν ασυνήθιστα σφάλματα και κακή απόδοση συστήματος μετά την πιο πρόσφατη ενημέρωση του iOS 16. Σύμφωνα με τους χρήστες, τα ζητήματα είναι εκτεταμένα, όπως δυσλειτουργίες αναζήτησης Spotlight, μη εμφάνιση πληκτρολογίου στις εφαρμογές, υπερβολική εξάντληση της μπαταρίας, πάγωμα της εφαρμογής κάμερας, προβλήματα με τις λειτουργίες εστίασης, σφάλματα εφαρμογής Apple Music, αξεσουάρ HomeKit που δεν λειτουργούν και δυσλειτουργίες στο CarPlay .

    Στο Reddit, οι χρήστες αναφέρουν ότι οι εφαρμογές μπορούν να παγώσουν μετά το άνοιγμά τους ή να κολλήσουν εντελώς κατά τη χρήση. “Αυτό άρχισε να συμβαίνει μετά την ενημέρωση στο iOS 16.2, όπου θα χρησιμοποιώ μια εφαρμογή (συμβαίνει σε οποιαδήποτε εφαρμογή) και η εφαρμογή παγώνει για μερικά δευτερόλεπτα”, είπε ένας χρήστης. “Ναι, ήταν απαίσια! Αποφάσισα μάλιστα ότι φέτος ήταν η χρονιά να αναβαθμίσω το τηλέφωνό μου σε 14 Pro και ήταν τόσο άσχημα όλα”, είπε ένας άλλος χρήστης.

    Οι χρήστες αναφέρουν επίσης τρέχοντα προβλήματα με την εφαρμογή Home μετά την ενημέρωση του iOS 16.2. Ένα νέο χαρακτηριστικό της ενημέρωσης ήταν η αναθεώρηση της αρχιτεκτονικής της εφαρμογής Home. Η Apple ανακοίνωσε τη νέα αρχιτεκτονική τον Ιούνιο, υποσχόμενη ταχύτερη, πιο αξιόπιστη απόδοση HomeKit. Μετά την κυκλοφορία της νέας εφαρμογής, ωστόσο, οι χρήστες ανέφεραν προβλήματα με τα αξεσουάρ που δεν λειτουργούσαν, αναγκάζοντας την Apple να αποσύρει την ενημέρωση.

    Οι αναφορές χρηστών υποδηλώνουν ότι τα προβλήματα δεν περιορίζονται σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο iPhone, δεδομένου ότι το iOS 16 υποστηρίζεται από τα μοντέλα iPhone 8 και νεότερα μοντέλα. Ακόμη και με τα τελευταία iPhone υψηλής τεχνολογίας, το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max, οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός μακροχρόνιου προβλήματος με τη συσκευή να καθυστερεί όταν ένας χρήστης κλείνει μια εφαρμογή.

    Δεδομένης της φύσης των σφαλμάτων που αντιμετωπίζουν ορισμένοι χρήστες στο iOS 16.2, η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το iOS 16.2.1 πριν κυκλοφορήσει το iOS 16.3 αρκετές εβδομάδες αργότερα. Η Apple δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή το iOS 16.3 με προγραμματιστές και δημόσια μέλη beta με λίγες μόνο νέες δυνατότητες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.