22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Οι 8 προσωπικές επιτυχίες του Tim Cook για φέτος

    tim-cook-apple-event-1174x782

    Σιγά σιγά οδεύουμε προς το τέλος του 2014 με πολλούς ήδη να έχουν ξεκινήσει να κάνουν τον απολογισμό τους. Τις αποτυχίες, επιτυχίες αλλά και έναν γενικότερο προσωπικό απολογισμό για την χρονία που σε ένα μήνα θα αποτελεί παρελθόν.

    Η Apple θα γυρίσει σελίδα μετά από μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές της με τον Tim Cook μάλλον να βγαίνει νικητής σε πάρα πολλά πράγματα. Ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να σκέφτεται ο ισχυρός άντρας της Apple για το 2014 και να χαμογελάει.

    Η τεράστια επιτυχία των iPhone 6

    iphone_6_iphone_6_plus_screen_comparison_reuters

    Τι μπορεί να πει κάποιος για τις δύο νέες ναυαρχίδες της Apple που δεν έχει ειπωθεί ακόμη; H εταιρεία έχει το πιο επιτυχημένο iPhone όλων των εποχών με το πρώτο Σ/Κ της κυκλοφορίας τους να σημειώνουν 10 εκατομμύρια πωλήσεις με αυτές να αναμένονται να φτάσουν τα 71.5 εκατομμύρια στην περίοδο των εορτών.

    Μπορεί να είχαμε την αποτυχία συνεργασίας με την GT Advanced Technologies και έτσι να μην είχαμε οθόνες από ζαφείρι στα iPhone 6 αλλά αυτό τελικά δεν σταμάτησε την ξέφρενη πορεία και των δύο smartphones στην αγορά.

    Όταν μετά το λανσάρισμα ενός ή δύο νέων smartphones το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχεις σαν εταιρεία είναι το πως να καλύψεις την τεράστια ζήτηση των συσκευών αυτών τότε σίγουρα η εταιρεία είναι στον σωστό δρόμο.

    Τα νούμερα ενσωμάτωσης του iOS 8 επιτέλους είναι ανοδικά

    iOS8-640x394

    Με βάση το επιτυχημένο λανσάρισμα των δύο νέων iPhone της Apple τα νούμερα για την ενσωμάτωση του iOS 8 στις συσκευές των χρηστών αρχικά ήταν απογοητευτικά. Ευτυχώς μετά την τραγική κυκλοφορία της 8.0.1 η Apple σοβαρεύτηκε άμεσα και με την βοήθεια του Apple Pay πλέον τα νούμερα είναι ανοδικά με μια αύξηση του 2% την εβδομάδα και το iOS 8 να βρίσκετε στο 60% των συσκευών των χρηστών.

    Η μετοχή της Apple ανέβηκε μετά από καιρό εντυπωσιακά με την αξία της Apple να ζαλίζει

    apple_tim_cook_money-580x418

    H μετοχή της Apple είναι πλέον επάνω με μια αύξηση της τάξης του 50% σε σχέση με πέρυσι ενώ όπως σας αναφέραμε η αξία της Apple ξεπέρασε τα $700 δις με πολλούς αναλυτές να προβλέπουν πως η αξία της εταιρείας ίσως φτάσει του χρόνου ακόμη και στο $1 τρις!!!

    Η Apple έχει την πιο εντυπωσιακή σειρά προϊόντων όλων των εποχών 

    Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple event announcing the iPhone 6 and the Apple Watch at the Flint Center in Cupertino

    Την χρονιά που μας πέρασε πολλοί ήταν εκείνοι που προέβλεπαν την πτώση της Apple σε τέτοιο σημείο που γινότανε αναφορά για απομάκρυνση του Tim Cook από CEO. Επίσης οι πολέμιοι με κάθε ευκαιρία τόνιζαν πως η Apple έχει σταματήσει να καινοτομεί.

    Όλα αυτά ο Tim Cook τα άκουγε καρτερικά και ετοίμαζε απαντήσεις όχι λεκτικές αλλά μέσω των προϊόντων και υπηρεσιών της Apple. Η απάντηση της Apple ήταν ισχυρή τόσο στο θέμα hardware όσο και software. Από την νέα επικοινωνία μεταξύ iOS και OS X, στα νέα iPhones και iPads, στον Retina iMac αλλά και στο επερχόμενο Apple Watch η Apple έκλεισε στόματα τόσο όσο αφορά το θέμα καινοτομίας όσο και στην δημιουργία προϊόντων που οι χρήστες θα λατρέψουν.

    Ο Eddy Cue είχε πει πως φέτος η Apple είχε την καλύτερη παραγωγική γραμμή προϊόντων όλων των εποχών. Είναι πολύ δύσκολο πλέον κάποιος να το αντικρούσει αυτό.

    Το Apple Pay θα προσδιορίσει εκ νέου τις mobile πληρωμές.

    iPhone-6-Apple-Pay-1024x834

    Το Apple Pay είναι πραγματικά εντυπωσιακό και ξεχωρίζει για φέτος δημιουργώντας μια κατηγορία από μόνο του. Οι NFC πληρωμές μπορεί να ήταν για χρόνια στην αγορά αλλά με το Apple Pay η Apple έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: Προσδιόρισε μια νέα μορφή σε κάτι που είχε μέλλον αλλά δεν είχε υποστηριχτεί άριστα τεχνολογικά κάνοντας το πιο εύκολο και προσβάσιμο για τον οποιοδήποτε χρήστη.

    Μετά από ένα μήνα από το λανσάρισμα της νέας αυτής υπηρεσίας της Apple τα καταστήματα που την αποδέχτηκαν και την ενσωμάτωσαν αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς καθημερινά

    Η Apple απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα 

    tim-cook-china-mobile

    Για μια εταιρεία που κάνει promoting τα προϊόντα της ως “Designed in California,” δεν έχει υπάρξει άλλη χρονιά στην ιστορία της που να αισθάνθηκε τόσο παγκόσμια όσο το 2014.

    Ο χρόνος ξεκίνησε με την Apple να υπογράφει μια πολύ σημαντική συμφωνία με την China Mobile κάνοντας το iPhone προσβάσιμο σε 763 εκατομμύρια χρήστες. Από εκεί και μετά ο Tim Cook είδε την ζήτηση των iPhone να σημειώνει σημαντική αύξηση τόσο στην Κίνα και Ιαπωνία όσο και στην Ινδία αλλά και σε άλλες αγορές που μέχρι πρότινος η Apple δεν είχε εισχωρήσει δυναμικά.

    Ενώ η Apple ανεβαίνει βλέπει τον ανταγωνισμό να υποφέρει

    Apple-vs-Samsung-image-002

    Την στιγμή που η Apple έχει μια ανοδική πορεία σχεδόν παντού οι ανταγωνιστές της πέφτουν από το ένα εμπόδιο στο άλλο. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η Samsung που το 2014 ήταν από τις πιο αποτυχημένες χρονιές της, με χαμηλά κέρδη, ένα mobile τμήμα να μην ξέρει πως να αντιδράσει και με στοκ στις αποθήκες από απούλητες συσκευές.

    Με τον πόλεμο που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η Samsung στην Apple δεν θα μας κάνει εντύπωση αν κάπου στο Cupertino ο Tim Cook βλέπει την παραπάνω εικόνα της Samsung και χαμογελάει πονηρά.

    H Αpple συνεχίζει να υποστηρίζει την διαφορετικότητα 

    Tim-Cook-guns-640x384

    Ο Tim Cook παραδέχτηκε και επίσημα πως είναι ομοφυλόφιλος με ένα από τα καλύτερα κείμενα που έγραψε και δημοσιοποίησε ποτέ. Το κοινό παρά τις αντιδράσεις στην πλειοψηφία του αγκάλιασε αυτή του την δήλωση. Η Apple εδώ και χρόνια υποστηρίζει την διαφορετικότητα και τα δικαιώματα των ανθρώπων σε όλες τις εκφράσεις τους και έτσι και φέτος δεν είχαμε την εξαίρεση.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles