11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Οι 20 ταινίες του 2020 που ευελπιστούμε να δούμε το 2021 | Trailers

    Οι ανασκοπήσεις που γίνονται αυτό το χρονικό διάστημα αποδεικνύουν πως το κινηματογραφικό 2020 δεν ήταν ακριβώς «η χρονιά που δεν ήταν» αλλά έδωσε χώρο σε πολλά φιλμ από τον ανεξάρτητο χώρο. Τα στουντιακά φιλμ αποτέλεσαν τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τους παραγωγούς τους, στηριζόμενα πια εδώ και χρόνια στην συσπείρωση του κοινού τους τις πρώτες δύο εβδομάδες ώστε να βγάλουν όχι μόνο τα τεράστια έξοδά τους αλλά και ένα σημαντικό κέρδος.

    Η πανδημία απέτρεψε από νωρίς αυτό το ενδεχόμενο και έτσι με εξαίρεση κυρίως το «Tenet» και πλάι του τη «Mulan» και το «Wonder Woman 1984»,  όλο το χολιγουντιανό 2020 μεταφέρθηκε στο 2021, κάτι που σήμαινε και αντίστοιχη μετατόπιση μεγάλων πρότζεκτ του 2021 για αργότερα. Με βάση τα όσα γνωρίζουμε ως τώρα και με την ελπίδα πως δε θα είναι και το 2021 μια χρονιάς αναβολής για το σινεμά του μεγάλου κοινού, αυτές είναι οι 20 μεγάλες ταινίες που περιμένουμε φέτος σύμφωνα και με το cinemagazine.gr.

    «Coming 2 America», 5 Μαρτίου

    Ο Έντι Μέρφι επιστρέφει 32 χρόνια μετά ως Πρίγκιπας Ακίμ για το σίκουελ της δημοφιλούς κωμωδίας του ’80 «Ο Πρίγκιπας της Ζαμούντα». Η ταινία θα κάνει streaming πρεμιέρα στο Amazon Prime.

    «The King’s Man», 12 Μαρτίου

    Ο Μάθιου Βον ταξιδεύει στο χρόνο και αναζητά τις απαρχές του βρετανικού franchise υπερ-πρακτόρων, με πρωταγωνιστή τον Ρέιφ Φάινς. 

    «Morbius», 19 Μαρτίου

    Μετά το spin-of του «Venom» με τον Τομ Χάρντι, η Sony επιστρέφει με σόλο ταινία για τον ζωντανό βρικόλακα Μόρμπιους και τον Τζάρεντ Λέτο έτοιμο για… αιμοδοσία.

    «No Time to Die», 2 Απριλίου

    H πολύπαθη 25η περιπέτεια Μποντ ανέβαλε δύο φορές την κινηματογραφική της έξοδο ενώ είχε αρκετές ατυχίες πριν ακόμη την έναρξη της πανδημίας. 

    «Ένα Ήσυχο Μέρος 2», 23 Απριλίου

    Η ταινία που αναβλήθηκε λίγες μόλις μέρες πριν την κυκλοφορία της, καθώς συνέπεσε με την αρχή της πανδημίας, ευελπιστεί να ξαναφέρει την…ησυχία τον Απρίλιο.

    «Black Widow», 7 Μαΐου

    Η ταινία που θα εγκαινίαζε την τέταρτη φάση του MCU, με πρωταγωνίστρια την Σκάρλετ Γιοχάνσον, θα κυκλοφορούσε κανονικά τη φετινή Πρωτομαγιά.

    «Free Guy», 21 Μαΐου

    Το δικό του «Matrix» ζει ο Ράιαν Ρέινολντς, υποδυόμενος έναν χαρακτήρα που αντιλαμβάνεται πως είναι απλά ένας κομπάρσος σε video game. 

    «Godzilla vs. Kong», 21 Μαΐου

    Επειδή… ποιός θα ήθελε να βλέπει τέρατα να πλακώνονται το 2020, η Warner πήγε λίγο πίσω τη φασαριόζικη τιτανομαχία της. 

    «Spiral», 21 Μαΐου

    Ο Κρις Ροκ αγαπά τόσο το «Saw» που ετοίμασε reboot του, ένα νέο φιλμ του franchise τρόμου που βασίζεται σε δική του ιδέα και επανεκκινεί την ιστορία του Jigsaw.

    «F9», 28 Μαΐου

    Το «Fast and Furious 9» μετονομάστηκε σε «F9» και γυρίστηκε κοντά στην εποχή που το «Hobbs and Shaw» έκανε φασαρία σε οθόνες και ταμεία,για να επικεντρωθεί στη σχέση του Ντίζελ με τη Μισέλ Ροντρίγκεζ, την υπόλοιπη ομάδα που τους ακολουθεί και τους εχθρούς που εξακολουθούν να έχουν.

    «Ghostbusters: Afterlife», 11 Ιουνίου

    Αναζητώντας τους θρύλους των ’80s στη νέα εποχή στο franchise του «Ghostbusters», που θυμίζει πολύ «Stranger Things» ποντάροντας στον παράγοντα νοσταλγία. 

    «In the Heights», 18 Ιουνίου

    Η προ-Hamilton δημιουργία του Λιν Μανουέλ Μιράντα στη μεγάλη οθόνη.

    «Top Gun: Maverick», 2 Ιουλίου

    Ο Τομ Κρουζ πετά ξανά στα ύψη για το σίκουελ του «Top Gun», γεμάτο δράση χωρίς CGI και πολλές σκηνές που παραπέμπουν άμεσα στο φιλμ του 1986.

    «Jungle Cruise», 30 Ιουλίου

    Η Disney στέλνει στο σινεμά ένα από τα διασημότερα rides των πάρκων της, όπως έκανε παλιότερα και με τους «Πειρατές της Καραϊβικής», και ευελπιστεί να αναβιώσει την παλιομοδίτικη περιπέτεια των αρχών του 20ου αιώνα. 

    «Candyman», 27 Αυγούστου

    Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζόρνταν Πιλ, επιστρέφει ως παραγωγός και ζητά τη βοήθεια του Τόνι Τοντ για να ξαναπεί «Candyman… Candyman… Candyman… Candyman… Candyman…»!

    «Έγκλημα στο Νείλο», 17 Σεπτεμβρίου

    Το μουστάκι επιστρέφει! Μετά την εμπορικά επιτυχημένη κινηματογραφική αναβίωση του «Εγκλήματος στο Οριάν Εξπρές», ο Κένεθ Μπράνα διασκευάζει άλλη μία πασίγνωστη ιστορία της Άγκαθα Κρίστι.

    «Dune», 1 Οκτωβρίου

    Ο Οίκος των Ατρειδών και το μέλλον της Αυτοκρατορίας, μυστηριώδεις προφητείες και υποχθόνιες συνωμοσίες, υπόγεια σκουλήκια και ένας πλανήτης στην άμμο… Η μεγάλη οθόνη ξεφυλλίζει το εμβληματικό λογοτεχνικό έπος του Φρανκ Χέρμπερτ και ο Ντενί Βιλνέβ δηλώνει έτοιμος για το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του.

    «Halloween Kills», 15 Οκτωβρίου

    Έτοιμο από τον περασμένο Οκτώβριο («είναι πραγματικά το απόλυτο slasher» είπε ο Τζον Κάρπεντερ όταν το είδε), το σίκουελ του προ διετίας «Halloween» από τον Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν αναβλήθηκε για έναν χρόνο, περιμένοντας την επιστροφή του κοινού στα σινεμά. 

    «Eternals», 5 Νοεμβρίου

    Γραμμένοι στα μέσα του ’70 από τον Τζακ Κέρμπι, «Οι Αιώνιοι» είναι μια αρχαία φυλή ανθρώπων που δημιουργήθηκαν από εξωγήινους (τους «Ουράνιους»), με σκοπό την προστασία της Γης από τους «Αποκλίνοντες» (Deviants). Οι δύο φυλές αντιμάχονται κατά τη διάρκεια της γήινης Ιστορίας με σκοπό – τι άλλο; – την επικράτηση. Για να έχετε μία καλύτερη εικόνα με όσα έχουν προηγηθεί, στο MCU, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Thanos ήταν επίσης ένας Eternal. Σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο («Nomadland»).

    «West Side Story», 10 Δεκεμβρίου

    I like the island Manhattan! To μεγάλο στοίχημα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ένα ιστορικό μιούζικαλ σαν το «West Side Story» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.