23.3 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Οι χρήστες Mac θα μπορούν να “μιλούν” στην Cortana μέσω του Parallels 11!

    cortanaparallels11-800x213

    Στο τέλος του μήνα οι χρήστες Windows εκτός της αναβάθμισης στα Windows 10 θα αποκτήσουν πρόσβαση και στην Cortana, την ψηφιακή βοηθό που ανταγωνίζεται την Siri. Φαίνεται όμως ότι εκτός από τους Windows χρήστες και οι Mac χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή βοηθό της Microsoft μέσω του Parallels 11 ! Για όσους δεν γνωρίζουν το Parallels, να πούμε εδώ ότι είναι ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να τρέχετε Windows στο Mac, για περισσότερα εδώ.

    Σύμφωνα με ένα site το οποίο πλέον έχει διαγραφεί, η νέα έκδοση των Parallels 11, θα υποστηρίζει τα Windows 10 και επιπλέον θα επιτρέπει στον χρήστη να καλεί την Cortana από το περιβάλλον του OS X. Όπως εξηγεί ο Neowin που διέρρευσε και το site, ο χρήστης θα μπορεί λέγοντας “Hey Cortana” να ζητά από την ψηφιακή βοηθό πληροφορίες ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιεί εφαρμογές Mac. Τώρα αν με αυτό τον τρόπο θα έχει πρόσβαση στην πλήρη λειτουργία της δεν το γνωρίζουμε ακόμη.

    Η Cortana μπορεί να ψάξει το web, να βρει εγκατεστημένα αρχεία και εφαρμογές, να διαχειριστεί το ημερολόγιο του χρήστη, να έχει πρόσβαση στον καιρό και να απαντήσει σε ερωτήσεις αντίστοιχες με την Siri του στυλ ” Ποια είναι τα αποτελέσματα του ΝΒΑ” ή “Τι συμβαίνει γύρω μου το επόμενο ΣΚ”. Επιπλέον η Cortana έχει ένα σημειωματάριο που αποθηκεύει τα ενδιαφέροντα του χρήστη, τα αγαπημένα μέρη του, την μουσική που του αρέσει καθώς και τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους κ.α. Όταν παρουσιάστηκε, η Microsoft τόνισε ότι έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί ένα πλήθος προσωπικών λειτουργιών ή αν προτιμάτε να είναι “η εικόνα που έχει για εσάς”.

    Αν και για τα Windows 10 έχουμε ημερομηνία – 29 Ιουλίου, δεν γνωρίζουμε πότε τα Parallels 11 θα γίνουν διαθέσιμα. Η τωρινή έκδοσή τους, 10, υποστηρίζουν κάποιες preview builds των Windows αλλά δεν είναι φουλ συμβατά με την τελική έκδοσή τους.

    Τέλος, η Microsoft έχει σχεδιάσει να φέρει την Cortana και στην πλατφόρμα iOS αργότερα μες στο έτος με αντίστοιχη εφαρμογή που θα παρουσιάσει.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles