15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Οι προμηθευτές της Apple αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εύρεση εργαζομένων για το iPhone 13

    Είχαμε μάθει πίσω τον Ιούνιου πως οι προμηθευτές της Apple στην Κίνα προχώρησαν στην αύξηση των bonus για να προσελκύσουν περισσότερους εργαζομένους για την παραγωγή της iPhone 13 σειράς. Μια νέα αναφορά σήμερα δείχνει πως ακόμη έχουν θέματα με αυτό.

    Τόσο η Foxconn όσο και η Pegatron ήδη προσέφεραν bonus σημαντικά και πάνω από τον μέσο όρο του μηνιαίου μισθού αλλά ακόμη και με αυτό δεν κατάφεραν να προσελκύσουν τον αριθμό εργαζομένων που θέλανε.

    Η εποχιακή φύση της iPhone παραγωγής σημαίνει πως η Foxconn, η Pegatron και άλλοι Apple προμηθευτές πρέπει να προσελκύσουν μεγάλους αριθμούς εργαζομένους για μερικούς όμως μήνες μέσα στον χρόνο. Αυτό γίνεται κάθε φορά όλο και πιο δύσκολο μιας και η μεσαία τάξη στην Κίνα πλέον αυξάνεται και έτσι υπάρχουν καλύτερες δουλειές στις πόλεις.

    Οι εταιρείες λοιπόν στοχεύουν εργαζομένους από την επαρχία όπου ο μέσος όρος του μισθού είναι πολύ μικρός και με το σκεπτικό ότι τους προσφέρουν αρκετά χρήματα για μερικούς μήνες για να ζήσουν μετά την οικογένεια τους για όλη την διάρκεια του χρόνου.

    Σήμερα όμως διαβάζουμε πως αυτή η στρατηγική με τα bonus δεν έχει φέρει περισσότερους εργαζομένους στην Foxconn και σε άλλους Apple προμηθευτές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.