14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Οι πονοκέφαλοι της Apple δεν έχουν τελειωμό μετά το νέο iOS 8 bug

    month

    H Αpple έχει έναν πολύ άσχημο μήνα. Στην Ελλάδα κάποιος θα μπορούσε να πει πως τους έχουν ματιάσει τον τελευταίο καιρό. Σίγουρα η εταιρεία ανακοίνωσε και λανσάρισε τα 2 νέα iPhones σημειώνοντας για ακόμη μια φορά ρεκόρ πωλήσεων καθώς επίσης μας παρουσίασε και την πρώτη της wearable συσκευή.

    Από εκεί και έπειτα ο Σεπτέμβριος με μιας έγινε εφιαλτικός για την εταιρεία. Όλα ξεκίνησαν με το live stream του πολυαναμενόμενου event της Apple που η ίδια η εταιρεία έκανε promoting μέρες πριν. Μετά από λίγα λεπτά το stream έπεσε αφήνοντας χιλιάδες θεατές να κάνουν συνεχώς refresh τους πλοηγούς τους.

    Έπειτα είχα το σκάνδαλο του bendgate στα νέα iPhone 6 που πήρε τεράστιες διαστάσεις και έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες. Πέρα από αυτό ένα bug της τελευταίας στιγμής απέτρεψε την Apple να λανσάρει το iOS 8 με ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του  την Health εφαρμογή και την εναρμόνιση της με συσκευές και εφαρμογές τρίτων.

    Όταν η Apple λανσάρισε μια αναβάθμιση για αυτό τότε δυο νέα προβλήματα δημιουργήθηκαν ειδικά στους χρήστες των νέων iPhone 6 με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποσύρει την iOS 8.0.1 αναβάθμιση της.

    Σε όλα τα παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνουμε το σκάνδαλο του iCloud που οδήγησε στο ακόμη μεγαλύτερο του Fappening με τις χιλιάδες φωτογραφίες διασημοτήτων να διαρρέουν αλλά ούτε και το γεγονός πως η προώθηση του δωρεάν άλμπουμ των U2 ήταν αποτυχημένη κατά γενική ομολογία.

    Το τελευταίο λοιπόν που θα ήθελε η Apple πριν κλείσει ο μήνας ήταν ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς ένα νέο πρόβλημα αποκαλύφτηκε σήμερα και έχει να κάνει με ένα bug στο iOS και συγκεκριμένα με το γεγονός πως η επιλογή του “reset settings” μπορεί να διαγράψει όλα τα iWork αρχεία που έχει αποθηκευμένα ο χρήστης στο iCloud λογαριασμό του.

    Όπως ανακάλυψε το MacRumors, χρησιμοποιώντας το “reset settings” κουμπί στο iOS 8 μπορεί να έχετε μια άσχημη εξέλιξη στα έγραφα του iCloud σας πάρα το γεγονός πως το παράθυρο που αναδύεται σας ενημερώνει πως τα media αρχεία και τα κείμενα σας δεν θα διαγραφούν.

    Πολλοί χρήστες αναφέρουν ήδη πως πατώντας σε αυτή την επιλογή με έκπληξη είδαν πως σημαντικά iWork έγραφα τους είχαν διαγραφεί από τον λογαριασμό τους.

    Αν διαγράφονται και άλλα αρχεία κατά λάθος με αυτή την επιλογή ακόμη δεν το γνωρίζουμε, μιας και οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγω πως επηρεάζεται μόνο η σουίτα ιWork της Apple.

    Το χειρότερο είναι πως τα αρχεία δεν εξαφανίζονται μόνο από την iOS συσκευή αλλά και από το iCloud Drive manager στο web καθώς και από όλους τους υπολογιστές που τρέχουν OS X Yosemite.

    Αν λοιπόν ο χρήστης δεν έχει κάνει κάποιο backup τότε τα αρχεία του χάνονται για πάντα!

    Σύμφωνα με την αναφορά οι ομάδες υποστήριξης της Apple δουλεύουν ήδη για να επαναφέρουν τα δεδομένα των χρηστών που επηρεάστηκαν από αυτό το bug αλλά δεν υπάρχει κάποια εγγύηση πως θα το καταφέρουν.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles