21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Οι πιο περίεργες φήμες της Apple την εβδομάδα που μας πέρασε

    crystal-baller-640x360

    Αποτελεί γεγονός πως σχεδόν 24/7 έχουμε και μια νέα φήμη για την Apple. Κάποιες από αυτές διέπονται από την ακρίβεια τους και κάποιες πάλι όχι. Κάθε βδομάδα λοιπόν θα συγκεντρώνουμε αυτές που θέλουν να μας δείξουν τι μας επιφυλάσσει στο μέλλον η Apple και θα τις σχολιάζουμε προσπαθώντας να κρίνουμε αν έχουν κάποια βάση ή όχι.

    Φήμη: Μηχανικοί και ειδικοί της Sasmung στην τεχνολογία μπαταριών φεύγουν προς την Apple για το επερχόμενο iCar.

    Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το project της Apple για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι κάτι το οποίο τελικά θα δούμε ή όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως η Apple προσπαθεί να έχει στην ομάδα της τα μεγαλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο ακόμη και αν αυτά προέρχονται από έναν ανταγωνιστή. Πηγές του Korean Times ανέφεραν πως η Apple έχει προσεγγίσει τέτοια ταλέντα της Samsung που ειδικεύονται στον τομέα των μπαταριών. Αυτό έχει μια λογική μιας και η Samsung είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στον κόσμο που προμηθεύει μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως αυτά της BMW και Tesla.

    Φήμη: Η Samsung θέλει να βάλει φρένο στα πλάνα της Apple για ένα iCar

    Αυτό μάλλον είναι κάτι αβάσιμο. Το πιο πιθανό είναι να θέλουν να βγάλουν κέρδος από κάτι τέτοιο. Η Samsung εξαγόρασε την ομάδα μπαταριών της Magna International την εβδομάδα που μας πέρασε, λίγες εβδομάδες αφότου βγήκε στην επιφάνεια πως η Apple είχε και η ίδια συναντήσεις με την εταιρεία για το φημολογούμενο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο – το γνωστό και με την ονομασία project Titan. H Sasmung με αυτή την κίνηση της μπορεί να θέλει να βάλει τρικλοποδιές στην Apple αλλά το πιο πιθανό είναι να θέλει να γίνει ο βασικός προμηθευτής μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γενικότερα. Έτσι λοιπόν και αν η Apple προχωρήσει με το project Titan όλα δείχνουν πως δεν θα μπορέσει να ανεξαρτητοποιηθεί από την Sasmung για ακόμη μια δεκαετία τουλάχιστον.

    Φήμη: Το Apple Watch κατά το λανσάρισμα του θα έχει 100,000 εφαρμογές 

    Μας αρέσει το Apple Watch και περιμένουμε πως και πως να κυκλοφορήσει αλλά αυτή η φήμη είναι για γέλια. Μπορεί η Global Equities Research να αναφέρει λοιπόν κάτι τέτοιο στους επενδυτές της αλλά μάλλον δεν είναι αληθές. Περιμένουν να υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για το Apple Watch κατά την κυκλοφορία του αλλά σε καμιά περίπτωση δεν νομίζουμε πως αυτές θα φτάσουν έναν τέτοιο αριθμό. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως 100.000 εφαρμογές εμφανίστηκαν στο iOS App Store 16 μήνες μετά το επίσημο λανσάρισμα του και όχι μέσα σε μια μέρα.

    Φήμη: Η ζήτηση για το Apple Watch θα είναι τόσο μεγάλη που θα χρειαστεί το 30% του ετήσιου αποθεματικού χρυσού παγκοσμίως

    Δεν υπάρχει περίπτωση αλλά θα αποτελούσε παράλληλα και τεράστια έκπληξη αν κάτι τέτοιο γινόταν εφικτό. Με βάση τις φήμες η Apple αναμένεται να πουλήσει 1 εκατομμύριο χρυσά Apple Watch το μήνα κάτι που αντιστοιχεί σε 746 μετρικούς τόνους χρυσού. Στον κόσμο τον χρόνο έχουμε εξόρυξη 2500 μετρικών τόνων χρυσού και έτσι αν ισχύσει αυτή η φήμη η Apple θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη ο μεγαλύτερος προμηθευτής χρυσού παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει πως η Apple θα χρειαστεί $28.8 δις για να αγοράζει την ετήσια προμήθεια σε χρυσό!

    Έτσι λοιπόν ή στην Apple ανακαλύψανε την φιλοσοφική λίθο ή η πηγές της Wall Street Journal έχουν κάνει μια πολύ λαθεμένη εκτίμηση.

    Φήμη: Το Apple Pay θα γίνει διαθέσιμο στην Ευρώπη στα μέσα Απριλίου 

    Κατά πάσα πιθανότητα όχι. Η Visa Europe ανακοίνωσε πως τώρα ξεκινάει να χτίζει τις υποδομές έτσι ώστε τέτοιες πληρωμές σύντομα να υποστηρίζονται. Ο ίδιος ο Tim Cook όμως πρόσφατα δήλωσε πως το Apple θα έρθει στην Ευρώπη πριν το τέλος του χρόνου και έτσι ο μήνας Απρίλιος φαντάζει πολύ κοντά.

    Φήμη: Η επόμενη ναυαρχίδα της Sasmung θα είναι ακόμη μια αντιγραφή του iPhone και συγκεκριμένα του iPhone 6

    Αυτό μάλλον είναι αληθές. Φωτογραφίες που διέρρευσαν την εβδομάδα που μας πέρασε παρουσιάσαν μια συσκευή που έχει πολλές σχεδιαστικές ομοιότητες με τα iPhone 6 της Apple. Η Sasmung μάλιστα όπως όλα δείχνουν θα εγκαταλείψει και την δυνατότητα αλλαγής της μπαταρίας της συσκευής έτσι ώστε να έχει ένα ομοιόμορφο σασί με το κάτω μέρος του να είναι πιστή αντιγραφή του iPhone 6.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles