13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Οι παγκόσμιες αποστολές smartphone έφθασαν σε ιστορικό χαμηλό 10 ετών το 2022

    Τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων δέκα ετών κατέγραψε η αγορά smartphones το 2022, με τις προοπτικές για το 2023 να μην είναι ευοίωνες, καθώς, στην καλύτερη περίπτωση, αναμένεται οριακή ανάπτυξη της αγοράς.

    Η εταιρεία ανάλυσης βιομηχανίας με έδρα τη Σιγκαπούρη Canalys είπε την Πέμπτη ότι τέτοιες αποστολές μειώθηκαν πέρυσι κατά 11% από το 2021 σε κάτω από 120 εκατομμύρια μονάδες. Εξέφρασε μια εξαιρετικά επιφυλακτική στάση για την απόκτηση νέων αποθεμάτων από τα κανάλια διανομής, δεδομένης της παρατεταμένης μακροοικονομικής αβεβαιότητας.

    Η Canalys προβλέπει σταθερή έως οριακή ανάπτυξη για την αγορά smartphones το 2023, με τις συνθήκες για την αγορά να παραμείνουν δυσχερείς. “Παρ’ όλο που οι πληθωριστικές πιέσεις θα αμβλυνθούν σταδιακά, οι επιπτώσεις των αυξήσεων των επιτοκίων, της οικονομικής επιβράδυνσης και της ολοένα και πιο προβληματικής αγοράς εργασίας θα περιορίσουν τις δυνατότητες της αγοράς smartphones”, διαπιστώνει η εταιρεία ερευνών.

    Η Samsung Electronics Co. παρέμεινε Νο. 1 στην αγορά με μερίδιο 22%. Στην πρώτη πεντάδα περιλαμβάνεται επίσης η δεύτερη Apple με 19%, η Xiaomi 13% και οι Oppo και Vivo με 9% η καθεμία.

    Η Apple, ωστόσο, ξεπέρασε την Samsung Electronics το τελευταίο τρίμηνο, όταν οι αποστολές μειώθηκαν 17% από το τέταρτο τρίμηνο του 2021 στο χειρότερο σημείο για την αγορά. Το μερίδιο της Apple το τέταρτο τρίμηνο ήταν 25%, ξεπερνώντας το 20% του κορεατικού γίγαντα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.