19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Οι Κινεζικές αρχές έκλεισαν ύποπτο WireLurker site και προχώρησαν σε συλλήψεις

    wirelurker-malware-20141106-e1415290817411

    Οι Κινεζικές αρχές συνέλαβαν 3 ύποπτους που πιστεύουν πως ήταν και οι δημιουργεί του “WireLurker” malware σύμφωνα με τα όσα γράφει αστυνομικό δελτίο της Sina Weibo. Οι αρχές προχώρησαν στην ενέργεια αυτή ύστερα από πληροφορίες που είχαν από την εταιρεία ασφαλείας Qihoo 360 technology. Συμπληρωματικά η ανακοίνωση αναφέρει πως ύποπτο site αναγνωρίστηκε και έκλεισε άμεσα μιας και θεωρήθηκε πως από εκεί διανέμονταν το κακόβουλο λογισμικό.

    Για όσους δεν γνωρίζουν το malware αυτό να αναφέρουμε πως σαν απειλή αναγνωρίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου και είχε ως στόχο Mac συσκευές και iOS συσκευές με την εξάπλωση του να μπορεί να γίνει μέσω μιας USB σύνδεσης. Τους τελευταίους 6 μήνες ερευνητές ανέφεραν πως 450 Mac εφαρμογές είχαν προσβληθεί από αυτό το malware στο κινεζικό App Store με την ονομασία. Οι λήψεις αυτών των εφαρμογών είχαν φτάσει τις 356,000.

    Η Apple σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το WireLurker ανέφερε πως έκλεισε όλες τις εφαρμογές που είχαν αυτή την ευπάθεια.

    Εν συνεχεία είχαμε ακόμη μια απειλή που έκανε την εμφάνιση της με την ονομασία Masque Attack και για την οποία η Apple πάλι με δήλωση της ανέφερε πως κανένας χρήστης δεν φέρετε να έχει προσβληθεί σύμφωνα με τα δικά της καταγεγραμμένα επίσημα στοιχεία.

    Εμείς να τονίσουμε για ακόμη μια φορά πως και οι δύο επιθέσεις και τα malware μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν από όλους μας αν στις συσκευές μας δεν εγκαθιστούμε εφαρμογές από τρίτες άγνωστες πηγές και προτιμούμε την ασφάλεια του App Store.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles