19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Οι θήκες προστασίας εν μέρη βοήθησαν στις χαμηλές πωλήσεις που σημειώνει το iPhone 5C

    Apple Introduces Two New iPhone Models At Product Launch

    Υπάρχει περίπτωση οι καταναλωτές να μην αγοράζουν το iPhone 5C γιατί το μεγάλο του χαρακτηριστικό που είναι ο χρωματισμός δεν πείθει μιας και οι χρήστες καλύπτουν τα iPhones τους με θήκες προστασίας;

    Το παραπάνω είναι μια από τις δύο θεωρίες που κοινοποίησε ο γνωστός αναλυτής Gene Munster της Piper Jaffray.

    Σύμφωνα με το δείγμα του, 1003 καταναλωτές Apple, μόνο το 6% σκέφτεται σοβαρά να αγοράσει το iPhone 5C. Το ποσοστό αυτό μάλιστα σημειώνει πτώση μιας και στην ίδια ερώτηση τον Δεκέμβριο το δείγμα του ήταν στο 9%.

    Ο αναλυτής πιστεύει πως η δημοσκόπηση του αυτή είναι χαρακτηριστική της αγοράς και οι λόγοι για τους οποίους δεν φαίνεται να πείθονται οι καταναλωτές για το iPhone 5C είναι οι εξής:

    “Αρχικά πιστεύουμε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά αξίας για κάποιον που θα αγοράσει το 5S σε σχέση με το 5C και οι καταναλωτές το αναγνωρίζουν αυτό. Επίσης το μεγάλο χαρακτηριστικό και σημείο διαφοροποίησης του iPhone 5C είναι οι χρωματικοί συνδυασμοί. Αυτό δεν φαίνεται να έχει δουλέψει όμως το ίδιο καλά όπως έγινε με τα iPods και αυτό γιατί ένας σημαντικός αριθμός χρηστών καλύπτουν το smartphone τους με μια θήκη κάτι το οποίο δεν ισχύει για τους χρήστες iPods”

    Στην αντίπερα όχθη το iPhone 5S τα πάει άριστα μιας και ο αναλυτής ανέφερε πως στο ίδιο δείγμα του το 33% των ερωτηθέντων έχει προγραμματίσει να το αγοράσει. Στην ίδια ερώτηση τον Δεκέμβριο 35% απάντησαν θετικά σημειώνοντας έτσι μια μικρή πτώση. Τέλος το 38% ανέφερε πως προγραμματίζουν να αγοράσουν το νέο μοντέλο της Apple τον Σεπτέμβριο και να παρακάμψουν συνολικά το iPhone 5S και 5C μένοντας με ένα παλαιότερο μοντέλο iPhone για φέτος.

    Τέλος ο Munster υπολογίζει πως για αυτό το τρίμηνο η Apple θα πουλήσει 37.5 εκατομμύρια iPhones σημειώνοντας μια μικρή άνοδο σε σχέση με τα 37.4 εκατομμύρια που σημείωσε η εταιρεία για το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles