16.6 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Οι διαρροές του iPhone 15 συνεχίζονται – θα μείνει κάτι να μας δείξει η Apple;

    Η Apple μισεί τις διαρροές. Στην πραγματικότητα, αυτή η δήλωση μάλλον δεν αντικατροπτίζει επακριβώς το τι αισθάνεται η Apple για αυτές.

    Η Apple δεν θέλει να ακούει για διαρροές, και είναι από τα χειρότερα που μπορεί να τις συμβούν. Είναι κάτι που η εταιρεία προσπαθεί να σταματήσει εδώ και χρόνια και ήταν κάποτε πολύ καλή στο να φροντίζει να μην βγει τίποτα πριν από την επίσημη αποκάλυψη. Σίγουρα, κάποια κομμάτια μπορεί να κοινοποιηθούν εκ των προτέρων, αλλά τίποτα σαν αυτό που γίνεται σήμερα. Τίποτα σαν τις διαρροές που βλέπουμε για το iPhone 15 και το iPhone 15 Pro.

    Έχουν ήδη έναν ασταμάτητο αριθμό διαρροών και πάλι. Και είναι υπέροχο για όσους από εμάς πρέπει να γράφουμε για αυτά τα πράγματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πρόβλημα για την Apple και, σε κάποιο βαθμό, για όλους εμάς επίσης.

    Είναι δίκαιο να πούμε ότι οι λεπτομέρειες για τα καλύτερα iPhone της Apple θα βρίσκουν πάντα τον δρόμο τους δημόσια. Αλλά θυμάστε όταν κάποιος άφησε ένα iPhone 4 σε ένα μπαρ — φυσικά και το θυμάστε ειδικότερα οι παλαιότεροι! — και μείναμε όλοι έκπληκτοι με αυτό που είδαμε;

    Μας εξέπληξε η τετραγωνισμένη σχεδίαση του iPhone 4. Η μεταλλική ζώνη γύρω από το εξωτερικό που ήταν στην πραγματικότητα εν μέρει η διάταξη της κεραίας. Το γυαλί μπροστά και πίσω. Ήταν, τολμούμε να πούμε, κάτι το μαγικό.

    Τώρα φανταστείτε, αν θέλετε, εάν είχαμε δει αυτό το σχέδιο πολύ πριν από το ίδιο το πρωτότυπο iPhone 4 που είχε ξεχαστεί σε ένα μπαρ. Αυτό ακριβώς το iPhone και αυτό το λάθος του υπαλλήλου της εταιρείας προκάλεσε χάος τόσο εντός όσο και εκτός της Apple. Τι θα γινόταν όμως αν κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί σήμερα;

    Ας φανταστούμε, για μια στιγμή, ότι κάποια άτυχη ψυχή άφησε αύριο το πρωτότυπο iPhone 15 Pro σε ένα μπαρ. Χωρίς αμφιβολία θα κρυβόταν σε κάτι που θα το έκανε να μοιάζει με ένα βαρετό παλιό iPhone, αλλά κάποιος θα το πρόσεχε και κάποιος θα το παρατηρούσε και θα έβλεπε τις διαφορές.

    Σίγουρα, θα υπήρχαν πολλά πρωτοσέλιδα και θα βλέπαμε άφθονες φωτογραφίες και θα ήταν ιδανικό για όποιον το έδειχνε πρώτος. Αλλά για τους θαυμαστές της Apple, εκείνους που δεν περνούν τις μέρες τους γράφοντας για αυτά τα πράγματα, θα ήταν κάτι έκπληξη; Θα πάθαιναν σοκ με αυτό που είδαν;

    Μάλλον όχι. Εκτός κι αν η Apple έχει κάνει κάτι μοναδικό και οι διαρροές είναι εντελώς άστοχες από τώρα ήδη γνωρίζουμε σχεδόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον επόμενο iPhone της Apple. Γνωρίζουμε για το USB-C, ξέρουμε για αυτήν την κατασκευή από τιτάνιο και γνωρίζουμε ότι το Dynamic Island θα έρθει στο iPhone 15. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα κουμπιά εξαφανίζονται στα μοντέλα Pro και γνωρίζουμε ότι ο διάσημος διακόπτης σίγασης θα γίνει και αυτός ένα κουμπί στεράς κατάστασης. Επιπλέον γνωρίζουμε για τα λεπτότερα πλαίσια αλλά και για τις κάμερες στο πίσω μέρος.

    Φανταστείτε όμως. Φανταστείτε αν δεν ξέραμε τίποτα από αυτά και συνέβαινε η ίδια διαρροή. Ένα πρωτότυπο iPhone 15 Pro που βρέθηκε σε ένα μπαρ! Σκεφτείτε τι χαμός θα γινόταν!!

    Το θέμα είναι ότι όσο πολλοί από εμάς απολαύσαμε τις παλιές εκδηλώσεις της Apple όπου είχαμε μια ανακοίνωση κάτι για το οποίο δεν είχαμε ακούσει ποτέ ή ένα προϊόν που δεν έμοιαζε καθόλου όπως περιμέναμε.

    Διαρροές ή εκπλήξεις; Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι προτιμώ!

    Όπως έχουν τα πράγματα, μπορεί να χάσουμε αυτόν τον ενθουσιασμό της ετήσιας ανακοίνωσης, αλλά αντ’ αυτού κερδίζουμε μικρότερες, πιο κανονικές δόσεις του τι έρχεται. Και στο τέλος όλων αυτών, κάθε Σεπτέμβριο θα προσπαθήσουμε οι περισσότεροι από εμάς να αγοράσουμε το νέο iPhone είτε ήταν έκπληξη είτε όχι. Τελικά αυτό δεν είναι που μετράει;

    Ο καθένας θα έχει τα δικά του συναισθήματα για τις διαρροές. Η Apple τις μισεί για προφανείς λόγους. Εμείς ως άνθρωποι που καλύπτουμε τα νέα της Apple μπορεί να νιώθουμε διαφορετικά. Αλλά όλοι οι άλλοι; Οι άνθρωποι που αγοράζουν αυτά τα iPhone;

    Δεν είμαι τόσο σίγουρος.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.