16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Οι διαπραγματεύσεις για τις μπαταρίες του Apple Car οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο

    Οι διαπραγματεύσεις της Apple με τις Κινεζικές εταιρείες CATL και BYD σχετικά με την προμήθεια μπαταριών για το φημολογούμενο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο κατά κύριο λόγο έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

    Σύμφωνα με 3 ξεχωριστά άτομα που αναφέρουν πως έχουν γνώση των συζητήσεων της Apple με τις Κινεζικές εταιρείες οι συζητήσεις σταμάτησαν όταν η CATL και BYD αρνήθηκαν να δημιουργήσουν ομάδες αποκλειστικά για την Apple και να κατασκευάσουν εργοστάσια στην Αμερική.

    Η Apple εικάζεται πως θέλει να χρησιμοποιήσει LFP μπαταρίες για το ηλεκτρικό της όχημα μιας και είναι πιο οικονομικές στην παραγωγή τους και συνάμα πιο πράσινες. Η εταιρεία επικοινώνησε με Κινεζικές εταιρείες λοιπόν για αυτό τον σκοπό μιας και οι κατασκευαστές εκεί έχουν πιο ανεπτυγμένες LFP μπαταρίες σε πολλούς τομείς.

    Να αναφέρουμε πως η CATL είναι η ηγέτιδα στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και προμηθεύει τις μπαταρίες της στην Tesla αλλά είναι πολύ επιφυλακτική για να επενδύσει σε ένα εργοστάσιο στην Αμερική εξαιτίας του κόστους αλλά και των γεωπολιτικών ταραχών ανάμεσα στις δύο χώρες. Από την άλλη η BYD που έχει ήδη εργοστάσιο στην Αμερική αρνήθηκε να χτίσει ένα νέο εργοστάσιο αποκλειστικά για τις ανάγκες της Apple. Επιπλέον η CATL ανέφερε στην Apple πως είναι αδύνατο να δημιουργήσει μια ομάδα παραγωγής αποκλειστικά για εκείνη μιας και δεν έχει το προσωπικό που χρειάζεται για κάτι τέτοιο.

    Και οι δύο εταιρείες ενημέρωσαν την Apple για τα παραπάνω πριν μήνες με την Apple να ήλπιζε πως τελικά θα πετύχανε μια συμφωνία. Πλέον η Apple θα αναγκαστεί να κοιτάξει προς τους παραγωγούς στην Ιαπωνία για αυτό τον σκοπό όπως η Panasonic.

    Οι δυσκολίες αυτές στην ανεύρεση συνεργάτη – προμηθευτή για τις μπαταρίες σημαίνει πως θα υπάρξουν ακόμη περισσότερες καθυστερήσεις στο Apple Car project της Apple το οποίο ήδη έχει δεχτεί ένα μεγάλο πλήγμα όταν ο βασικός πρωτεργάτης του Doug Field έφυγε από την Apple για να πάει στην Ford.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.