15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Οι απολαβές του Tim Cook πέρυσι έφτασαν τα $74 εκατομμύρια

    Tim-Cook-Palo-Alto-iPhone-5s5c-launch-CNET-001

    Ο Tim Cook ως CEO της Apple σίγουρα δεν έχει μια εύκολη δουλειά. Όχι μόνο είναι υπεύθυνος για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως αλλά πρέπει να εργάζεται σκληρά στο παρασκήνιο για την δημιουργία και υλοποίηση μιας σειράς στόχων για τους οποίους ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε αλλά είναι πολύ σημαντικά για την βιωσιμότητα της εταιρείας. Επίσης δεν είναι λίγοι και αυτοί που καθημερινά του ασκούν δριμύ κριτική για την διαχείριση του και άδικα τον συγκρίνουν με τον Steve Jobs.

    Σίγουρα λοιπόν δεν περνάει ξέγνοιαστα τις μέρες του και δεν ξεκουράζεται πολύ. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος ανησυχίας μιας και οι απολαβές του αγγίζουν αστρονομικά ποσά!! Έτσι λοιπόν σε καθαρό ρευστό έλαβε $4.3 εκατομμύρια ενώ το μερίδιο του στις μετοχές της Apple άγγιξε τα $70 εκατομμύρια.  Με άλλα λόγια είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος CEO για το 2013 μετά τον Mark Zuckerberg της Facebook.

    Factoring in vested stock awards and options exercised last year, dozens of other CEOs pulled in well over twice the median CEO compensation. Apple’s Tim Cook received $4.3 million in pay and incentives. He was also able to take ownership of part of the $376.2 million restricted stock grant he received in 2011 for a $69.6 million gain.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles