20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Οικονομικά Αποτελέσματα Q2 2021: Νέο ρεκόρ με τζίρο $89.6 δις, τα $47.9 δις από πωλήσεις iPhone

    Η Apple συνεχίζει ακάθεκτη και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κάθε οικονομικό τρίμηνο. Η εταιρεία λοιπόν χθες στα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου οικονομικού τριμήνου του 2021 ανακοίνωσε τζίρο ύψους $89.6 δις αυξημένο κατά 54% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

    Η τεράστια αύξηση οφείλεται κατά πολύ στις πωλήσεις των iPhone συνολικά με την έφερε να βάζει στα ταμεία της $47.9 δις από αυτή την κατηγορία σε σύγκριση με $29 δις για την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα σημαντική και η αύξηση στις πωλήσεις των υπολογιστών Mac ($9.1 δις. τζίρος), με τους αναλυτές να την αποδίδουν στα νέα μοντέλα με επεξεργαστές M1. Φυσικά, από την εξίσωση δεν λείπουν τα έσοδα από τις υπηρεσίες, με τα iCloud, Apple Music, Apple TV+ και Apple Fitness+ να καταγράφουν συνολικό τζίρο ύψους $16.9 δις.

    Ο Tim Cook ανέφερε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αυτών:

    “Αυτό το τρίμηνο αντανακλά τους τρόπους με τους οποίους τα προϊόντα μας βοήθησαν τους χρήστες και την θετική σκοπιά που έχουν πλέον οι καταναλωτές για τις καλύτερες μέρες που έχουμε πλέον μπροστά μας. Η Apple βρίσκεται σε μια περίοδο καινοτομίας σε όλες τις κατηγορίες της και εστιάζουμε στο πως μπορούμε να βοηθήσουμε τις ομάδες και τις κοινότητες μας να ανακάμψουν από την πανδημία και να βρεθούν σε ένα καλύτερο κόσμο. Οι προσπάθειες μας ξεκινούν από προϊόντα όπως τα νέα iMac και iPad Pro και επεκτείνονται σε προσπάθειες μας όπως τα 8 gigawatts καθαρής ενέργειας που φέραμε στο δίκτυο μας και τα $430 δις επενδύσεων που θα κάνουμε στην Αμερική τα επόμενα 5 χρόνια.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.