17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να εξοικονομήσετε χώρο χρησιμοποιώντας το iCloud Photo Library

    icloud-photo-library-optimize-storage-hero_0

    Έχετε πρόβλημα με τον αποθηκευτικό σας χώρο στο iPhone, iPad ή Mac γιατί έχετε πολλές φωτογραφίες και βίντεο?

    Τώρα με το iCloud Photo Library δεν χρειάζετε να το σκέφτεστε πλέον κάτι τέτοιο. Με την βοήθεια της λειτουργίας ‘optimized storage’, η Apple μπορεί έξυπνα να ανιχνεύει και να διαχειρίζεται τον ελεύθερο χώρο, επιβεβαιώνοντας πως οι πρόσφατες, οι αγαπημένες και οι συχνά προσβάσιμες φωτογραφίες σας και βίντεο, θα είναι άμεσα διαθέσιμα σε όλες σας τις συσκευές, ενώ πιο παλιές φωτογραφίες σας θα κρατούνται ασφαλείς εκτός της συσκευής, σε κάποιο server της Apple, από όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε ξανά όταν το χρειαστείτε. Δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο, αλλά αν δεν έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο, τότε θα καταλάβετε πως μια τέτοια λειτουργία θα σας κάνει την ζωή ακόμη πιο εύκολη.

    Το καλύτερο από όλα? Η λειτουργία ‘optimize storage’ είναι εκείνη την οποία αν ενεργοποιήσετε για μία φορά, τότε εκείνη θα κάνει όλη την δουλειά, πριν από εσάς, για εσάς. Εφόσον λοιπόν την ενεργοποιήσετε, δεν θα χρειαστεί από εκεί και πέρα να ανησυχείτε για το πόσες φωτογραφίες και βίντεο θα κρατάτε στο κινητό σας, το iPad ή ακόμη και στο Mac σας. Μέχρι πριν, όλοι σκεφτόμασταν πως αν γεμίσει η βιβλιοθήκη φωτογραφιών μας, τότε θα πρέπει να διαγράψουμε κάποιες άλλες προκειμένου να δώσουμε περισσότερο χώρο στον σκληρό μας δίσκο.

     

    Πως να ενεργοποιήσετε την λειτουργία ‘optimize storage’ στο iPhone και iPad

    Για τους περισσότερους χρήστες, η ενεργοποίηση της λειτουργίας ‘optimize storage’ για το iCloud Photo Library είναι ένας τρόπος εξοικονόμισης χώρου στο iPhone ή iPad, καθώς επίσης και ένας τρόπος να κάνουν back up τις εικόνες και τα βίντεο στους server της Apple.

    Εφόσον γίνει αυτό, το iCloud Photo Library θα κάνει πλέον αυτόματη διαχείριση των φωτογραφιών και των βίντεο τόσο στο iPhone όσο και στις υπόλοιπες Apple συσκευές σας. Για να είστε σίγουροι πως θα εξοικονομίσει αποθηκευτικό χώρο, θα μεταφέρει τις orginal, full-quality φωτογραφίες σας στους server της Apple και θα κρατήσει μόνο ένα thumbnail της φωτογραφίας στης συσκευή σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία.

    1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας μέσω της Home Screen
    2. Μεταβείτε στην καρτέλα Photos
    3. Σιγουρευτείτε πως ο διακόπτης iCloud Photo Library είναι ενεργοποιημένος
    4. Πατήστε στην επιλογή Optimize iPhone/iPad Storage

    photos-ios-optimize-storage-screens

     

     

    Πως να ενεργοποιήσετε την λειτουργία ‘optimize storage’ στο Mac

    Αν έχετε μόνο έναν Mac υπολογιστή και έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο, τότε ίσως να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την λειτουργία ‘optimize storage’. Αν έχετε κάποιο MacBook που χρησιμοποιείτε για τα ταξίδια σας, ή δεν έχετε πολύ αποθηκευτικό χώρο, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε την συγκεκριμένη λειτουργία για εξοικονομήσετε χώρο και να κρατήσετε κάποιο online back up της βιβλιοθήκης σας.

    1. Ανοίξτε την εφαρμογή Photos για OS X στον Mac σας
    2. Μεταβείτε στο Photos > Preferences
    3. Κάνετε κλικ στην καρτέλα iCloud
    4. Κάνετε κλικ στο Optimize Mac Storage

    photos-os-x-optimize-storage-screens

     

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles