23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Νέο κείμενο υποστήριξης της Apple εξηγεί επιτέλους ποιες συσκευές είναι συμβατές και ποιες όχι με το lossless Apple Music

    Η Apple κοινοποίησε ένα νέο κείμενο υποστήριξης που δίνει απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαμε οι περισσότεροι σχετικά με το νέο lossless φορματ του Apple Music. Όπως το περιμέναμε οι AirPods Max χρήστες είναι εκτός και αυτοί…

    Το κείμενο αυτό που για κάποιο λόγο έγινε διαθέσιμο μέρες μετά την ανακοίνωση της Apple εξηγεί τα πάντα γύρω από αυτό καθώς και την συμβατότητα του.

    Κανένα σετ ακουστικών Bluetooth – earbuds ή headphones – θα υποστηρίξει το lossless ήχο εξαιτίας των περιορισμών αυτής της σύνδεσης.

    “AirPods, AirPods Pro, AirPods Max, και Beats ασύρματα ακουστικά χρησιμοποιούν το AAC Bluetooth Codec της Apple για να έχουν άριστη ποιότητα ήχου. Οι Bluetooth συνδέσεις όμως δεν υποστηρίζουν lossless ήχο.”

    Εν συνεχεία η Apple εξηγεί πως οι χρήστες που θα ακούνε από κλασσικά headphones και μέσω Lightning to 3.5 mm Headphones Jack αντάπτορα θα έχουν πρόσβαση στην lossless εμπειρία.

    “O Lightning to 3.5mm headphones jack αντάπτορας έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει ήχο από την lightning θύρα του iPhone. Έχει ένα μετασχηματιστή ψηφιακού σε αναλογικό σήμα που υποστηρίζει 24bit/48Khz lossless ήχο.”

    Τα νέα όμως δεν είναι τόσο καλά για τους AirPods Max χρήστες μιας και το καλώδιο σύνδεσης τους δεν είναι πλήρως συμβατό.

    “Το lightning to 3.5 mm καλώδιο ήχου έχει σχεδιαστεί ώστε τα AirPods Max να συνδέονται σε αναλογικές πηγές για ακρόαση ταινιών και μουσικής. Τα AirPods Max μπορούν να συνδεθούν με συσκευές που κάνουν αναπαραγωγή lossless και hi-res lossless ήχο δίνοντας μοναδική εμπειρία ακρόασης. Πάρα αυτά εξαιτίας της μετατροπή του αναλογικού σε ψηφιακού σήματος στο καλώδιο η αναπαραγωγή δεν θα είναι εντελώς lossless.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.