21.2 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Νέα Intel iMac έρχονται ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, ένας νέος σχεδιασμός σε αυτά δεν είναι πιθανός

    Μια σειρά από φήμες μέσα στο σαββατοκύριακο υποστηρίζουν πως γνωρίζουν τα πλάνα της Apple για την κυκλοφορία νέων iMac αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με αυτές η Apple μπορεί να ανακοινώσει νέα iMac ακόμη και σε αυτή την εβδομάδα αλλά χωρίς μια αναβάθμιση στον σχεδιασμό του σασί τους.

    Η πρώτη φήμη θέλει την Apple να ανακοινώνει νέα Intel iMac τις επόμενες μέρες. Πολλοί υποστήριζαν πως θα βλέπαμε τουλάχιστον ένα νέο iMac στο WWDC 2020 αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε με την Apple μάλιστα να μην παρουσιάζει καμία νέα συσκευή στο ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της φέτος που έγινε για πρώτη φορά ψηφιακά.

    Η διαθεσιμότητα των καταστημάτων στην τωρινή γενιά των iMac συνεχίζει να είναι περιορισμένη την ίδια στιγμή που την εμφάνιση του έκανε ένα νέο iMac στο Geekbench με έναν 10 πυρήνων Intel i9 επεξεργαστή και με μια Radeon Pro 5300 κάρτα γραφικών.

    Την περασμένη εβδομάδα από τον γνωστό λογαριασμό στο Twitter leaker με την ονομασία @L0vetodream είχαμε την πρόβλεψη πως η Apple είναι έτοιμη για να λανσάρει νέα προϊόντα.

    Επίσης ιστορικά η Apple και μέσω δελτίων τύπου έχει ανακοινώσει νέα Macs μέσα στον μήνα Ιούλιο. Για παράδειγμα η Apple κυκλοφόρησε 2 νέα MacBook μοντέλα τον Ιούλιο του 2019.

    Η δεύτερη φήμη αυτό το σαββατοκύριακο δείχνει και αυτή νέα iMac με Intel επεξεργαστή χωρίς όμως μια αναβάθμιση στον εξωτερικό σχεδιασμό τους. Φαίνεται πως η Apple θα κρατήσει αυτόν τον ανασχεδιασμό για τα iMacs εκείνα που θα έρθουν με τους δικούς της ARM επεξεργαστές.

    Φυσικά να θυμίσουμε πως η εξωτερική εμφάνιση των iMac έχει να αλλάξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το εξωτερικό σασί δέχτηκε την τελευταία φορά αναβάθμιση πίσω το 2012. Η εμπρόσθια όψη δεν άλλαξε ούτε τότε… αυτή έχει να αλλάξει για μια δεκαετία….

    Η ίδια η Apple τώρα ανέφερε πως έχει νέα Intel Macs που θα μας παρουσιάσει ενώ ανέφερε και πως το πρώτο Mac με έναν δικό της ARM επεξεργαστή θα κάνει και αυτό την εμφάνιση του φέτος. Η διαδικασία μεταφοράς από Intel Mac σε Mac με επεξεργαστές της Apple θα χρειαστεί 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί σύμφωνα με την εταιρεία.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.