24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Κινεζική εταιρεία AI θέλει να σταματήσει η παραγωγή των iPhone εξαιτίας καταπάτησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας της

    Πριν από το Apple event της επόμενης εβδομάδας όπου και αναμένουμε να δούμε την παρουσίαση της iPhone 13 σειράς μια Κινεζική εταιρεία στον χώρο του AI ζητάει από το δικαστήριο να σταματήσει η παραγωγή και η πώληση iPhone στην Κίνα γιατί η Siri καταπατεί ένα δικό της δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

    Η υπόθεση ξεκινάει από πέρυσι όταν η εταιρεία Xiao-i-Robot έκανε μήνυση στην Apple προς $1.4 δις για καταπάτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας σε ότι αφορά την ψηφιακή Siri. Τότε η εταιρεία είχε ζητήσει από την εταιρεία ουσιαστικά να σταματήσει την παραγωγή και πώληση στην χώρα όλων των συσκευών που έρχονται με την Siri.

    Αυτή η δικαστική διαμάχη συνεχίζεται με την Xiao-i-Robot να ζητάει από το δικαστήριο να εξαναγκάσει την Apple να σταματήσει την παραγωγή και την πώληση του iPhone ζητώντας μιας πρώτη διαταγή απαγόρευσης.

    Αν τελικά το δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση και εκδώσει μια τέτοια διαταγή αυτό θα μπορούσε να φέρει μεγάλα προβλήματα στην παραγωγική αλυσίδα της Apple. Αν και οποιαδήποτε τέτοια απόφαση δύσκολα θα επηρεάσει το λανσάρισμα των νέων iPhone 13 θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα σε μελλοντικές κυκλοφορίες iPhone.

    H Apple από την πλευρά της δήλωσε πως η Siri δεν έχει κάποια χαρακτηριστικά που παρουσιάζει η πατέντα αυτή της Xiao-i-Robot μιας και αυτή σχετίζεται με τίτλους παιχνιδιών και άμεσα μηνύματα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.