20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ιδού το Nimbus, το πρώτο gamepad αποκλειστικά για το Apple TV!

    Η Apple και η SteelSeries ανακοίνωσαν χτες το Nimbus, το πρώτο gamepad ειδικά σχεδιασμένο για το νέο Apple TV. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο ενεπλάκη στην σχεδίαση του η Apple (αν και όλοι γνωρίζουμε ότι θα είχε τεράστιο ρόλο μιας και έχει ψύχωση ακόμα και για τα περιφερειακά των συσκευών της) αλλά το διαφημίζει έντονα στο site της και φαίνεται να υπάρχει μια άνω του μέσου όρου στενή συνεργασία.

    Ξεκινώντας λοιπόν, το Nimbus έρχεται με Lightning θύρα για να φορτίζει και όταν φορτίσει πλήρως η SteelSeries υπόσχεται διασκέδαση για περισσότερες από 40 ώρες gaming. Επιπλέον έχει ένα μεγάλο κουμπί Menu παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στο νέο χειριστήριο της Apple TV, για να έχει πρόσβαση ο χρήστης στο νέο tvOS.

    nimbus-4 nimbus-3

    Κατά τα άλλα το Nimbus, μοιάζει πολύ με παρόμοια high-end gamepads που κυκλοφορούν ήδη. Έχει δύο thumbsticks, ένα D-pad 4 πλαϊνά κουμπιά και 4 βασικά XYBA. Στο site της η SteelSeries αναφέρει ότι τα κουμπιά του είναι ευαίσθητα στην πίεση για καλύτερο έλεγχο και μπορούν να αναβαθμιστούν μέσω της συνοδευτικής εφαρμογής.

    Τέλος το Nimbus υποστηρίζει και τα τελευταία μοντέλα iPhone και iPad αρκεί οι εφαρμογές να έχουν αναβαθμιστεί ώστε να υποστηρίζουν το πρωτόκολλο MFi. Δεν έχουμε προς το παρών πληροφορίες για τιμή και διαθεσιμότητα αλλά αναμένουμε να το δούμε στην αγορά τον Οκτώβριο μαζί με το νέο Apple TV.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles