19.3 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Θα πρέπει να αγοράσετε το νέο iMac; Η σύγκριση του με τον προκάτοχο του

    Η Apple λανσάρισε τα ανανεωμένα iMacs με τις μεγαλύτερες αλλαγές να έρχονται στα 27 ιντσών μοντέλα. Αν και κάποιες αναβαθμίσεις είναι σημαντικές όπως η έλευση των 10ης γενιάς Intel επεξεργαστών, νέες AMD κάρτες γραφικών η μεταφορά σε επεξεργαστές της Apple που θα γίνει σύντομα μπορεί να φέρει ένα νέο iMac σχεδιασμό (που δεν είδαμε για ακόμη μια φορά χθες).

    Μια αναβάθμιση στους iMac ήταν κάτι που ήθελαν πολύ αλλά αν και η Apple αναβάθμισε το hardware πάρα αυτά διατήρησε τον ίδιο σχεδιασμό που τον είδαμε για πρώτη φορά πίσω το 2012.

    Η Apple ξεκάθαρα εστίασε στο 27 ιντσών μοντέλων με την 2020 αναβάθμιση της αλλά να τονίσουμε πως και τα 21.5 ιντσών μοντέλα πλέον έρχονται αποκλειστικά με SSD αποθηκευτικό χώρο που ξεκινάει για το βασικό μοντέλο από τα 256 GB.

    2020 iMac σύγκριση – hardware

    Σε ότι αφορά το hardware τα 2020 iMac είδαν αναβάθμιση σε όλους τους τομείς εκτός από την Wi-Fi κάρτα μιας και δεν έχουμε υποστήριξη WiFi 6.

    Έχουμε λοιπόν 10ης γενιάς Intel επεξεργαστές που φέρνουν 65% γρηγορότερες επιδόσεις, την νέα AMD Radeon Pro 5000 series GPU που φέρνει μέχρι 55% γρηγορότερη επεξεργασία γραφικών, αλλαγή σε αποκλειστικά SSD αποθηκευτικούς χώρους μέχρι 8TB, διπλάσια RAM, ενσωμάτωση του T2 chip της Apple καθώς και μια καλύτερη 1080p FaceTime κάμερα.

    Το T2 chip της Apple κάνει περισσότερα από το απλά να προσφέρει ασφάλεια στα δεδομένα σας και στην boot διαδικασία του μηχανήματος. Βοηθάει ακόμη και τις επιδόσεις της 1080p FaceTime κάμερας χάρη στην επεξεργασία εικόνας που μπορεί να κάνει όπως αναφέρει η Apple.

    …the FaceTime HD camera now features 1080p resolution, while the Image Signal Processor in the T2 Security Chip brings tone mapping, exposure control, and face detection for a much higher quality camera experience. To complement the improved camera, the T2 Security Chip also works with the speakers to enable variable EQ for better balance, higher fidelity, and deeper bass.

    2020 iMac σύγκριση– Θύρες I/O

    Το 27 ιντσών 2020 iMac έρχεται με Hey Siri υποστήριξη χάρη στο T2 Chip, την επιλογή των 10GB Ethernet, το Bluetooth 5.0 καθώς και ένα καλύτερο μικρόφωνο παρόμοιο με αυτό που συναντήσαμε στα 16 ιντσών MacBook Pro.

    2020 iMac comparison, should you buy? I/O specs

    H βίντεο υποστήριξη αναβαθμίστηκε επίσης μιας και έχουμε την δυνατότητα σύνδεσης με 2 Pro Display XDR οθόνες ή κάποιο άλλο μοντέλο οθόνες 6K χάρη στην νέα AMD κάρτα γραφικών.

    2020 iMac συγκριτικό – οθόνη

    Δύο σημαντικές αλλαγές για τα 27 ιντσών 2020 iMac είναι η έλευση της True Tone υποστήριξης στην οθόνη καθώς και επιλογή ενός nano-texture matte γυαλιού με ένα επιπλέον κόστος στα $500.

    Το περίεργο είναι πως η Apple αν και αναβάθμισε και το iMac Pro βασικό μοντέλο δεν έφερε την παραπάνω επιλογή γυαλιού της οθόνης σε αυτά.

    2020 iMac comparison, display specs

    2020 iMac τιμολόγηση

    Το νέο 27 ιντσών 2020 iMac ξεκινάει στην ίδια τιμή με τον προκάτοχο του δηλαδή στα $1,799. Αν κάποιος το παραμετροποιήσει με τα μέγιστα specs που μπορεί να λάβει τότε η μέγιστη τιμή που μπορεί να φτάσει είναι τα $8,799

    2020 iMac comparison, should you buy? Pricing details
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.