14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Θα μπορούσαν να κατασκευαστούν περισσότερα iPhone στην Ινδία από ποτέ, με την Foxconn να επενδύει σε εργοστάσιο 700 εκατομμυρίων δολαρίων

    Η εταιρεία κατασκευής iPhone της Apple, Foxconn, φέρεται να είναι έτοιμη να δαπανήσει περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο στην Ινδία. Η κίνηση θα οδηγήσει σε αύξηση της τοπικής παραγωγής καθώς η εταιρεία προσπαθεί να μετακινήσει την παραγωγική ικανότητα πέρα ​​από τα κινεζικά σύνορα.

    Η Foxconn έχει ήδη παρουσία στην Ινδία, αλλά πιστεύεται ότι αυτή η νέα επένδυση, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, θα την οδηγήσει στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου που καλύπτει 300 στρέμματα κοντά στο αεροδρόμιο της Μπανγκαλόρ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει έως και 100.000 θέσεις εργασίας, αριθμός που εξακολουθεί να είναι μικρότερος από τους περίπου 200.000 που εργάζονται στο εργοστάσιο iPhone 14 στο Zhengzhou της Κίνας.

    Η Foxconn είναι μόνο ένας από τους συνεργάτες που η Apple πιστεύεται ότι προέτρεψε να μετακινήσει την παραγωγή μακριά από την Κίνα, τουλάχιστον εν μέρει. Η εταιρεία ανησυχεί ότι η υπερβολική εξάρτηση από την κινεζική παραγωγή θα μπορούσε να την φέρει σε μειονεκτική θέση.

    Η Apple δυσκολεύτηκε να διατηρήσει ορισμένα προϊόντα σε απόθεμα τα τελευταία δύο χρόνια χάρη κυρίως στις καθυστερήσεις στην κινεζική κατασκευή. Η πανδημία του COVID-19, τα lockdown και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας έχουν φέρει κατά καιρούς την Apple σε δύσκολη θέση.

    Πρόσφατες αναφορές ανέφεραν επίσης ότι ο συνεργάτης της Apple, Goertek είναι έτοιμος να επενδύσει 280 εκατομμύρια δολάρια σε μια βιετναμέζικη παρουσία που θα τον έκανε να κατασκευάζει προϊόντα Apple στη χώρα. Θεωρείται επίσης ότι το 90% των Κινέζων κατασκευαστών τεχνολογίας επιθυμούν να επεκταθούν πέρα ​​από τη χώρα τους, με το Βιετνάμ και την Ινδία ως δύο πιθανούς προορισμούς.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.