19.2 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Θα είναι το iPhone 14 μια απογοήτευση;

    Καθώς απομένουν περίπου τέσσερις μήνες πριν η Apple αποκαλύψει τη σειρά iPhone 14, η συντριπτική πλειοψηφία των φημών που σχετίζονται με τις νέες συσκευές μέχρι στιγμής έχουν επικεντρωθεί στο iPhone 14 Pro και όχι στο τυπικό iPhone 14 – οδηγώντας σε ερωτήματα σχετικά με το πόσο διαφορετικό θα είναι το iPhone 14 στην πραγματικότητα από τον προκάτοχό του, το iPhone 13.

    Το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max αναμένεται να είναι και φέτος οι ναυαρχίδες της Apple με χαρακτηριστικά όπως λεπτότερα πλαίσια και σχεδίαση της διάταξης κάμερας TrueDepth “χάπι και τρύπα” στη θέση της εγκοπής, αλλά τα τυπικά μοντέλα iPhone 14 πιστεύεται ότι δεν διαθέτουν αυτές τις αναβαθμίσεις. Για πρώτη φορά, τα τυπικά μοντέλα iPhone αναμένεται επίσης να χάσουν το τελευταίο τσιπ της Apple, με το “A16” να προορίζεται μόνο για το iPhone 14 Pro.

    Σύμφωνα με φήμες μέχρι στιγμής, τα τυπικά μοντέλα iPhone 14 ΔΕΝ θα έχουν μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που θα παραμείνουν αποκλειστικά για τα μοντέλα iPhone 14 Pro, όπως:

    • “Pill and hole-punch” TrueDepth κάμερα που θα αντικαταστήσει το notch
    • Ψηλότερη οθόνη με λεπτότερα πλαίσια
    • Πιο στρογγυλεμένες άκρες
    • Τον νέο A16 επεξεργαστή
    • 48 megapixel Wide κάμερα με δυνατότητα λήψεων στα 8K.

    Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, ποιες αναβαθμίσεις και ποιες δυνατότητες αναμένεται να προσφέρουν τα τυπικά μοντέλα iPhone 14 αργότερα φέτος;

    Επιλογή μεγαλύτερου μεγέθους: ‘iPhone 14 Max’

    Μετά από ανεπαρκείς πωλήσεις για τα iPhone 12 mini και ‌iPhone 13‌ mini, τα οποία διαθέτουν και τα δύο οθόνη 5,4 ιντσών, η Apple φέρεται να σχεδιάζει να διακόψει το μικρό iPhone της και να εισαγάγει ένα μεγαλύτερο μοντέλο για να πάρει τη θέση του στη σειρά.

    Το “iPhone 14‌ Max” αναμένεται να βρίσκεται πάνω από το iPhone 14‌ στη σειρά και να διαθέτει οθόνη 6,7 ιντσών όπως το iPhone 12 Pro Max και το iPhone 13 Pro Max. Με τον ίδιο τρόπο που τα «μίνι» iPhone τα τελευταία χρόνια προσφέρουν όλες τις ίδιες δυνατότητες με τα τυπικά μοντέλα iPhone 12 και iPhone 13, το iPhone 14‌ Max αναμένεται να προσφέρει όλα τα ίδια χαρακτηριστικά με το τυπικό iPhone 14, αλλά με μια σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη.

    Αν και φέρεται να μην υπάρχει «iPhone 14‌ mini», το ‌iPhone 14‌ Max θα παρέχει μια επιλογή για χρήστες που θέλουν ένα νέο iPhone με μεγαλύτερη οθόνη, αλλά δεν χρειάζονται λειτουργίες «Pro», όπως οθόνη ProMotion και κάμερα τηλεφακού. Ως μία από τις πιο αξιοσημείωτες οπτικές αλλαγές στη γκάμα του iPhone φέτος, το iPhone 14 Max θα μπορούσε να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο μάρκετινγκ του iPhone 14.

    50% περισσότερη μνήμη

    Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι όλα τα μοντέλα iPhone 14 θα διαθέτουν μνήμη 6 GB, με τα τυπικά μοντέλα iPhone 14 να έχουν μνήμη LPDDR 4X και τα μοντέλα iPhone 14 Pro να διαθέτουν μνήμη LPDDR 5.

    Επί του παρόντος, το iPhone 13 mini και το iPhone 13 διαθέτουν 4 GB μνήμης, ενώ το iPhone 13 Pro και το iPhone 13 Pro Max διαθέτουν ήδη 6 GB μνήμης. Αυτά τα ποσά παραμένουν αμετάβλητα από τη σειρά iPhone 12. Αν και ο Kuo πρότεινε ότι όλα τα μοντέλα iPhone 14 θα διαθέτουν 6 GB μνήμης, η μνήμη LPDDR 5 του iPhone 14 Pro και του iPhone 14 Pro Max θα είναι έως και μιάμιση φορά ταχύτερη και έως και 30 τοις εκατό πιο αποδοτική.

    50 τοις εκατό περισσότερη μνήμη στο iPhone 14‌ και ‌iPhone 14‌ Max θα μπορούσε να του επιτρέψει να διατηρεί περισσότερες εφαρμογές και καρτέλες προγράμματος περιήγησης ανοιχτές στο παρασκήνιο για ταχύτερη επανέναρξη, να παρέχει στους προγραμματιστές περισσότερο χώρο για να δημιουργήσουν ισχυρές εφαρμογές που απαιτούν μνήμη και να κάνει τις συσκευές πιο ανθεκτικές σε αναβαθμίσεις μέσα στα χρόνια.

    Βελτιωμένη αυτονομία

    Τα iPhone 14‌ και iPhone 14‌ Max θα μπορούσαν να προσφέρουν βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας χάρη σε ένα νέο, πιο αποτελεσματικό τσιπ 5G.

    Το τσιπ 5G RF του iPhone 14 λέγεται ότι κατασκευάζεται με τη διαδικασία 6 nm της TSMC, παρέχοντας ένα φυσικά μικρότερο τσιπ με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Η διαδικασία RF 6 nm επιτρέπει στο τσιπ να χρησιμοποιεί λιγότερη ισχύ και στις ζώνες sub-6GHz και mmWave 5G ενώ εξακολουθεί να παρέχει υψηλό επίπεδο απόδοσης.

    Συνδεσιμότητα Wi-Fi 6E

    Όλα τα μοντέλα iPhone 14 αναμένεται να υποστηρίζουν Wi-Fi 6E. Το Wi-Fi 6E προσφέρει τις δυνατότητες του Wi-Fi 6, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων επιδόσεων, χαμηλότερου λανθάνοντος χρόνου και ταχύτερους ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων, που επεκτείνονται στη ζώνη των 6 GHz. Το πρόσθετο φάσμα παρέχει περισσότερο εναέριο χώρο πέρα ​​από το υπάρχον Wi-Fi 2,4 GHz και 5 GHz, με αποτέλεσμα αυξημένο εύρος ζώνης και λιγότερες παρεμβολές.

    Βελτιώσεις στην Ultra Wide καμέρα

    Ενώ τα μοντέλα iPhone 14 φέρεται να χάσουν τη νέα ευρεία κάμερα 48 megapixel και αντ’ αυτού θα παραμείνουν στην ευρεία κάμερα 12 megapixel του iPhone 13, όλα τα τυπικά iPhone 2022 θα μπορούσαν να δουν βελτιώσεις στην κάμερα Ultra Wide.

    Βελτιώσεις μπροστινής κάμερας

    Εκτός από τις βελτιώσεις στο σύστημα πίσω κάμερας, η μπροστινή κάμερα του iPhone 14 φημολογείται ότι θα έχει πιο σημαντικές βελτιώσεις.

    Συγκεκριμένα, και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 πιθανότατα θα διαθέτουν αναβαθμισμένο σύστημα μπροστινής κάμερας με αυτόματη εστίαση και ευρύτερο διάφραγμα ƒ/1.9. Συγκριτικά, η μπροστινή κάμερα σε όλα τα μοντέλα iPhone 13 έχει σταθερή εστίαση και διάφραγμα ƒ/2,2.

    Το ευρύτερο διάφραγμα θα επέτρεπε περισσότερο φως να περάσει μέσα από τον φακό και να φτάσει στον αισθητήρα. Ο Kuo είπε ότι αυτές οι αναβαθμίσεις κάμερας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βελτιωμένο εφέ βάθους πεδίου για φωτογραφίες και βίντεο σε λειτουργία Πορτραίτου, ενώ η αυτόματη εστίαση μπορεί να ενισχύσει την εστίαση κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων FaceTime και Zoom.

    Ανανεωμένοι Χρωματισμοί

    Τα iPhone 14‌ και iPhone 14‌ Max φημολογείται ότι διατίθενται σε μια σειρά από χρωματικές επιλογές, που περιλαμβάνουν μαύρο, λευκό, μπλε, κόκκινο και μοβ.

    Λειτουργίες δορυφόρου έκτακτης ανάγκης

    Με ένα χαρακτηριστικό που αρχικά φημολογούνταν για τη σειρά iPhone 13, το μόντεμ Qualcomm Snapdragon X65 στη σειρά iPhone 14 αναμένεται να διευκολύνει μια σειρά από λειτουργίες έκτακτης ανάγκης που βασίζονται σε δορυφόρους για να επιτρέπουν στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να αναφέρουν σημαντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε τοποθεσίες όπου δεν υπάρχει κάλυψη κάποιου άλλου δικτύου.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.